[]

önemli bir karar alma aşamasındayım.

Merhaba arkadaşlar,

istanbul'da çalışan 2,5 yıl tecrübeye sahip bir makine mühendisiyim. Çeşitli nedenlerden dolayı şehir değiştirmeye karar verdim. 3-4 ay içinde Ankara'ya gitmeyi planlıyorum.

1: Her ne kadar da burada yaşamaktan bunalmış olsam da İstanbul bırakılıp gidilir mi?

2: İşten ayrılmak için doğru zaman hangi dönemdir? Ayrılacağım demek için seçimlerin geçmesini bekleyeyim mi?

3. Piyasa da mühendis sirkülasyonu nasıl? durgun mu bu aralar piyasa?

4: Toefl'a hazırlanıyorum bir iki ay sonra ona da başvururum, İngilizce bilgimi belgelendirmek istiyorum, onun dışında ne gibi eğitimlere gitmemi tavsiye edersiniz?

5: Ankara'da sosyal haklar, maaş ve huzur bakmından kesin başvur dediğiniz şirketler var mı?

Teşekkürler.

 
1- gidilir.
2- iş bulduğunda haber ver.
3- yazılımda sirkülasyon hep var, makineyi bilemem.
4- bilmem.
5- bilmem.
  • lemmiwinks  (09.04.15 14:49:22) 
ben de ankara'da çalışan bir mühendisim. benzer şekilde birkaç ay önce istanbul'a taşınmayı düşünüyordum, vazgeçtim.

1) kişiden kişiye değişir ama bana göre gidilir. ankara'yı seviyorum.
2) valla bunun net bir matematiği yok. kriz zamanı bir bakıyorsun mis gibi iş bulmuşsun. kimin hangi şartlarda güçleneceği belli olmuyor.
3)buna cevap verebilmek için piyasayı baya bir tanıyor olmak lazım. yoksa herkes arkadaş çevresine, üç beş şirkete bakarak yorum yapar. ama genel olarak ankara'da seçenekler, imkanlar daha kısıtlı.
4)bunu makineciler daha iyi bilir.
5)toefl belgesi alınca savunma sanayi. aselsan, fnss, roketsan vs..

madem şehir değiştirmeye kesin olarak karar verdin, ankara'da iş aramaya başla. imkanın varsa görüşmelere gel. az çok fikrin olur maaş vb konularda. evini de ona göre seçersin.
  • inspired by a true story  (09.04.15 14:56:23) 
1. gidilir. burada kazandığım paraya yakın bir para alacağım iş bulsam giderim.
2. uygun iş bulduğun an en doğru dönemdir.

  • teritori  (09.04.15 15:20:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.