[]

Sarımsak + Limon kürü gerçek mi?

Epeydir bir kaç yerde okuyorum,
Bu kür gerçekten faydalı mı?
Damar tıkanıklıklarını dahi açıyormuş denilene göre.

Limon suyunun içinde 1 ay bekletiyormuşsun sarımsakları, eriyormuş falan...

Gerçekçiliği var mı?

Eğer gerçekse, vücuda başka zararı olabilir mi?

 
Bizimkiler de evde deniyorlar şu anda, limon ve sarımsak olduğu için (içinde bir kimyasal madde vs. yok, koruma amaçlı atılmış asprin bile yok) bir zararı olacağını sanmıyorum. Ancak ölçülü alınmalı, malum fazla sarımsak tansiyon hastalarına iyi gelmeyebiliyor.


  • sevgikusunkanadinda  (09.04.15 12:58:46) 
bizimkilerde 1-2 kez denemisti, iyi geliyor filan demislerdi ama bilemiyorum :)


  • kamyonsans  (09.04.15 13:07:19) 
şimdi beni tırstıran şey şu, diyelim ki damar tıkanıklığı var. sen bunu içiyorsun, por çöz gibi söküyor damardaki şeyi, ordan koca bir parça kopartıp gidip daha dar bir damarı tıkamaya sebep olma riski olamaz mı?


  • sahipsiz  (09.04.15 13:13:53) 
bende duydum hatta anlatan adam ölümsüzlük iksiri gibi anlatmıştı bunu.
doktora sorulmadan herkesin içmemesi taraftarıyım, çeşitli hastalıklara etkisi olabilir.

  • six packsiz  (09.04.15 13:27:37) 
Genelde damar çeperlerine yağ birikmesi sonucu meydana geldiğini biliyorum buda o kür ile erir sanırım.


  • six packsiz  (09.04.15 13:33:26) 
Öyle bir şey olsaydı kimsenin damarlarında trigliserit birikmezdi damar tıkanıklığı damar sertliği olmazdı kötü kolesterolü yükselmezdi kalp krizi geçirmezdi beyin kanaması yaşamazdı felç olmazdı. Sarımsak mucizevi bir besindir ama o kadar da değildir.


  • angelus  (09.04.15 13:37:01) 
limonla sarımsağın direkt damara gittiğini mi düşünüyorsunuz? anlamadım, direkt damariçine enjeksiyon mu yapılıyor bu kürde?

hayır öyle değilse, her yediğimiz içtiğimiz gibi gastrointestinal sistemden geçiyorsa (ağız, mide, bağırsak, anüs, tuvalet) klinik şekilde anlamlı olabilecek etkisi olduğunu düşünmüyorum
  • la noix  (09.04.15 13:47:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.