[]

Acil Yardım! (Karın/Kasık Ağrısı)

Merhabalar herkese.

Dün öğlen vakitlerinden beri korkunç bir ağrı cekiyorum.

Öğrenciyim; bu aralar sınavlarım sebebiyle pek sağlıklı beslenemedim. Ayrıca son 3 gündür çok fazla ilaç kullandım. (Bazen aç karna kullandığım da oldu.) Bunun bir etkisi olabilir mi sizce?

Ilaveten, çok fazla su tüketim normalde ve bu sınav zamanı daha da artıyor
Acaba bu sefer fazla aşırıya kaçtım, ondan mı?

Bir de sey; dün sabah ders çalışır kayaklarımın çok üşüdüğünü hissettim. Kalın corap falan da giydim ama geçmedi... Bu kasıklara mı vurdu yoksa?

Üstelik dediğim gibi öğrenciyim, yalnız yaşıyorum; şu an acile falan gitme şansım yok. Evde papalgin(çok az etki etti), majezik (bunun etkisini gördüm) falan ne varsa içtim, azalsa bile kat be kat şiddetli şekilde yeniden başlıyor ağrı!

Sizce sebebi ne olabilir ve geçmesi için ne yapmamı önerirsiniz?

Not: bu duyurunun yarım gün kadar yukarıda kalması beni çok mutlu eder.

 
Bu arada, (Mobilden girdiğim için edit yapamıyorum, affedin): apandistim alınalı çok oluyor.


  • bfm  (09.04.15 03:15:55) 
geçmiş olsun, aklıma direk apadisit gelmişti ama onu elemişsin. cinsiyet belirtmemişsin, kadınsan yumurtalıklarla ilgili bir durum olabilir kist gibi. ağrın hakkında cok detay vermemişsin, ama gaz ağrısından böbreklere degişik bir skalada olabilir sorunun. bence ciddi agrıyorsa ihmal etme bi doktora git derim.


  • art vandaley  (09.04.15 05:10:10) 
Geçmiş olsun.
Çektiğin ağrıyı bi tanımlasana tam, mide gibi olabilir mi? karnında bir ağırlık, taşla dolu olma hissi, dik duramama gibi durumlar var mı? Kasık demişsin ama çok fazla ilaç kullandım diyince mide olabilir gibi geldi, zira majezik gibi ilaçlar direk mideye zarar.

  • velvet revolution  (09.04.15 05:25:48) 
Kadinim, regl donemime daha cok oldugu icin yumurtalik olabilme ihtimali aklima gelmemisti... hmm..

Dik duramiyorum, hep yatmam gerekiyor gecmesi icin. YaYattigim zaman da bir sure gecip sonra yeniden basliyor. Sag tarafta daha yogun olmak uzere sag ve sol kasiklarimda aci duyuyorum. Midede sorun yok galiba.
  • bfm  (09.04.15 08:59:33) 
(bkz: gaz)


  • la noix  (09.04.15 09:14:21) 
üşütmeye bağlı olabilir ama yumurtlaıktaki ağrılar kist vb. sebepten de olabilir. şimdilik rahatlayıp sınav dönemi sonrası mutlaka bir jinekolojik muayeneden geçin. kötü beslenmiş olduğunuz için bazı sıkıntılar yaşıyor olabilirsiniz. özellikle fazla kafein alımı, daha çok su içme sebebiniz de bu olabilir, sinir sistemini etkilediğinden bazı kasların istemsiz kasılmasına da sebep olabiliyor, ağrılı bölgede daha çok uyarı olabiliyor. sıcaksu torbası veya sıcak su dolu pet şişeyi ayaklarınızın altına koyun. her ihtimale karşı ağrıyan bölgeye sıcak koymaktan kaçının. sıcak şekerli su kasıkları rahatlatıyor(tam sebebini bilmiyorum ama) sıcak suyla duş da kaslarınızı gevşettiği için bir süre rahtalamanızı sağlar. ağrı kesici almayın çok fazla.
geçmiş olsun.

  • madarch  (09.04.15 09:17:49) 
Herhangi bir akıntı var mı? Olağandan farklı renkte veya kokuda?

Her halükarda hekime gidin. Büyük ihtimalle sadece üşütme ve gaz falandır. Ama aksatmaya gelmez.
  • sen git ben geliyorum  (09.04.15 10:10:46) 
Teşekkür ederim cevaplariniz icin:) herhangi bir akıntı sorunum yok. Ancak azalmış da olsa hala suruyor agrim. Sanirim doktora gitmekten baska care yok


  • bfm  (09.04.15 10:17:15) 
hayır benim cevabımı neden beğenmedim anlamadım. karın ağrısıyla acile gelen 10 hastanın 9'unun sonunda gaz çıkıyor. artı üşütme hikayen var. dik duramıyorum diyorsun. bunlar hep gaz işareti

bi de benden sonra gaz diyen tikli, benimki değil.
  • la noix  (09.04.15 10:37:48 ~ 10:38:23) 
Gaz? Kabız? İshal?


  • aithra  (09.04.15 11:15:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.