[]

Yds

Çok kıymetli duyuru ahalisi
ingilizcesi sıfır olan bi adam napsın da ilk yds ekim de zannediyorum, o sınavdan 70 alsın
kursa gitmek şart mı
şu kaynakları al düzenli çalış yaparsın diyenler var mi
olmadı istânbul'da avrupa yakasında ne kursuna gideyim
çalışmak için gün içlerinde bol zamanım var ayrıca
şimdiden teşekkürler

 
Ben son Yds'ye çalışarak girdim 80 üstü bir not bekliyorum hemen ne yaptığımı yazayım.

Eylül'e kadar çok vakit var öncelikle oturup adam akıllı çalışacaksın,ben 1,5ay civarı çalıştım ama sen kesinlikle şimdiden başla.Çünkü bir dille ne kadar haşır neşir olursan senin için o kadar kolaylaşır. Yds için değil sana kişisel anlamda katkısı da çok olur. Bu son sınav okuduğum yorumlara göre son 3 senenin en zor sınavıymış sanırım. Hiç öyle taktik filan da yoktu yani strateji devri kapandı.

Eğer temelin zayıfsa Suat Gürcan- Rıdvan Gürbüz'ün kitapları kolay anlaşılır onu al.
Ama 70 üstü almak istediğin için yanına bir de Cesur Öztürk Building Skills in Proficiency adlı kitabını çok süperdir. Daha da kasacağım desersen Cesur Öztürk'ün vocabulary kitabı var onu da al. Hatta daha da abartayım diyorsan ''grammar in use'' kitaplarından seviyene göre olanı al, benim evde önceden olduğu için ona da baktım ama Cesur Öztürk yeterli, yine de özet bilgi verir gibi güzel ve akıcı anlatımlı akıyor. Ama tek başına Yds için yetersiz bu kitap, ekstra para vermene gerek yok.Meraklıysan pdflerini indirsen bile olur.

Her gün 1 ingilizce makale oku.

Bu kitaplardan academic vocabulary ve grammar'ini ciddi geliştirirsin sonra dilforum.com gibi sitelerden geçmiş senelerin kpds, yds sorularını ve örnek testleri indirip çöz , phrasal verbs ve preoposition kullanımlarına dikkat et.

Ben vocabulary çalışmamıştım, yanlışlarım hep kelimeden çıktı bunları yapsan 90 üstü bile alırsın.
Başarılar.
  • neferkitty  (09.04.15 01:20:52 ~ 01:31:41) 
@neferkitty
hocam öncelikle çok saol, umarim beklediğinden de yüksek alırsın

Günde kaç saatlik çalışmayla yapılır bir de hiç temelim yok altını çizmek istiyorum
ayrıca kitapların ilk edinmem gereken kitapların tam adlarını da yazar misin zahmet olmazsa
baktım şimdi yazarlarin adlarına pek çok farklı kaynak var, yanlış atış yapmayayım
  • 1965  (09.04.15 01:32:31 ~ 01:33:18) 
Bir de ''ingilizcesi sıfır'' olan kısmını yeni gördüm makale okuma işleminde kolay seviyeden başlamak için su site ideal, ingilizcenizi zamanla geliştirdikçe daha ileri seviyelerde makaleler de var.

Burada ''level one'' kısmını okuyarak başlayabilirsiniz tabi önce grammar çalışın.

learningenglish.voanews.com
  • neferkitty  (09.04.15 01:33:32) 
İngilizce sıfırsa önce Grammar in Use ile başlayın Cesur Öztürk'ten hiçbir şey anlamazsınız.

1- Grammar in Use - Raymond Murphy, Elemantary ve intermediate seviyeleri (kırmızı ve mavi olanlar) Bunlar pdfleri de vardır internette.

2- www.kitapyurdu.com Bunun anlatımı size daha kolay gelir.

3-bu kısım artık advanced aşamasına gelmek için öneri kısmı yani %100 zorunlu olmasa da çok faydasını görürsünüz.

cesur öztürk- building skills for proficiency
cesur öztürk- Essential Academic Vocabulary (bunun da pdfini vs mutlaka edinin kelime de çalışsanız daha bir süper olur çünkü)
  • neferkitty  (09.04.15 01:37:51 ~ 01:40:52) 
1- grammar in use kitaplarının pdf'si var internette.
grammar in use ve english grammar in use.bu iki kitabı hatim et.
(bkz: libgen)
2- cesur öztürk Building Skills in Proficiency
İnternette 27-28 lira
cesur öztürk'ün grammar'ini çözmeden direk ikinci bölüme başla (vocabulary kısmına)

Günde 3-4 saatle ekimde 70 alırsın.

görüldüğü üzere aklın yolu birmiş.
  • rakicandir  (09.04.15 01:39:12 ~ 01:41:05) 
hazır zaman da varken, yds den önce ingilizceni belli bir seviyeye getirmeye çalışman daha mantıklı olur bence. sadece yds odaklı çalışmaya başlarsan şu aşamada hem hevesin çabuk kırılır çok anlamayacağın için hem de öğrendiğin üç beş şey de kalıcı olmaz. belki bir iki kur kursa gitmen yardımcı olabilir şu an, devamını kendin getirirsin, sonra yds odaklı test-deneme falan çözmeye başlarsın. zaten gramer eksiğin yoksa, sürekli bir şeyler okuyup yeni kelimeler öğreniyorsan bence yds korkman gereken bir sınav değil. zaten şanslısın da sonbahar hep ilkbahardan daha kolay oluyormuş, ben geçen sene ilkbaharda 79 sonbaharda 91 almıştım ve arada yaptığım tek şey ingilizce makale okumayı arttırmak olmuştu.


  • mayaa  (09.04.15 01:48:38) 
ingilizcen sifirsa cesur ozturkle baslayamazsin.


  • baldur2  (09.04.15 04:27:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.