[]

Prag-Viyana-Budapeste

Henüz yeni Paris-Brugge-Gent-Bruksel-Amsterdam gezisinden geldim. Gitmeden önce Prag-Viyana-Budapeste'nin hazırlığını yapmıştım. İnternette bir şehir için ne kadar gün harcanması gerektiğini araştırıp hostel rezervasyonlarını da yapmıştım.

Mesela Paris için bir hafta önerenler bile vardı ancak ben 2,5 gün ordaydım 2 gün kalsam da olurdu. Aynı şekilde Amsterdam 2 gün yetti. Çünkü düşük bütçeli seyahatlerden dolayı her müzeye giremiyoruz, 2 saat bir restoranda oturup şarap&peynir yapamıyoruz ve de champs-elysees'de alışveriş için ordan oraya koşturamıyoruz malumunuz.

Nerden akıl aldıysam da Prag 2 - Viyana 1 - Budapeste 2 gece rezervasyon yapmışım. Bir de bu sürelerden yolları alırsak Prag 2,5 gün viyana yarım gün budapeşte 2,5 gün kalıyor. Şimdi tekrar kontrol ettiğimde Viyana için en az 3 gün diye yazılmış. Şimdi yazdıklarım dikkate alındığında bu şehirler için bana kaçar gün önerirsiniz? Gidişim otobüs dönüşüm uçak olduğu için rezervasyonlarda oynama yapabilirim. teşekkürler.

 
istediğin türde cevap olmayacak belki çünkü senin orada hangi sıfatla bulunduğpunu bilmiyorum. ben erasmus öğrencisiydim, aynı böyle biz de gezdik senin gibi. ikişer üçer gün şehir şehir.

benim söyleyeceğim şu, bak esnetebilirim diyorsun gidiş otobüs diyorsun dönüş uçak diyorsun. esnetebildiğin kadar esnet. her şehirde ne kadar çok vakit geçirebiliyorsan geçir maddi olarak. burdan duyduğun viyana 3, budapeşte 2 gün yeterli olaylarına takılma. sonra benim gibiysen dönersin memlekete, tekrar gitmek istersin. açarsın skyscanner'ı biletlere bakarsın ancak. sırf vize pasaport almak 700-800liraya maloluyor. sonra üzülüyor insan çakılıp kalıyor. gitmişken s.et, gör bir gün daha gör. günde 8 saat ayaklarına karasular inene kadar gezme iki günde bitmesin şehir de üç günde bitsin vakit ve azcık paran varsa. sonra o fırsat bi daha gelmiyor. yorgun yorgun da tadı çıkmıyor, sikerim louvreunu da da vincisini de deyip hostele dönmüşlüğüm var. keşke dönmeseydim, şimdi avrupa öğrenci kartım da yok müzeye para vereceğim bir daha gitmeyi başarırsam.
  • nickimin hakkini veremedim  (08.04.15 21:10:55) 
@nickimin hakkini veremedim
Aynı şekilde erasmus öğrencisiyim. Gelmişken olabildiğince hakkımı kullanayım olabildiğince gezeyim diyerekten günde 8'er saat gezince doğal olarak diğer şehirleri de etkiliyor. Aynı sizdeki gibi. Elbette daha fazla süre geçirebilirim ama bu diğer gezilerimi de etkileyecektir.

@elitist
4'er gün ayıramam ama en azından Viyana'yı arttırabilirim diye düşünüyorum.
  • cause  (08.04.15 21:38:31) 
Viyanayi kesinlikle artirmani tavsiye ederim biz 2 2 3 yaptik viyanada vakit az geldi biraz daha kalamadik diye uzulduk. Prag tatilin sonuna denk geldiginden midir hava cok soguk oldugu icin midir bilmem 3 gun gayet yeterli geldi hatta bi parca sikildik bile diyebilirim. budapeste de iki iyi 3 daha iyi mumkunse.


  • pastörizesüt  (08.04.15 21:44:41) 
prag'da 3 gün, viyana'da 17 gün, budapeşte'de 3 gün kaldım. prag ve budapeşte yeterli gelmekle beraber viyana gerçekten çok daha hareketli ve eğlenceliydi. bence viyana'yı MUTLAKA uzat. çok kısa yarım gün. otobüsten indin bindin zaten gidecek yarım gün.


  • roket adam  (09.04.15 00:14:57) 
viyana'yı uzat +1. en az 2 gün. prag'dan al. ben de prag'ı çok sevemedim. budapeşte kalsın.


  • merhum  (09.04.15 08:31:33 ~ 08:32:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.