[]

Haktan hukuktan anlayan arkadaşlara sorum olacak :)

Hukuk sitelerinden cevap alamadım bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Bizim dededen kalma bir arsamız vardı, dedem öldükten sonra bizimkiler o arsayı satıp başka bir yerden arsa almışlar ve bu tapu amcamın üzerine olmuş, kalan parayı da cebe atmış.
aşağı yukarı 30 yıllık olay ve 10 yıldır amcamı ikna edip pay almak istiyor bizimkiler ama bu (ağzımı bozmayacağım) amcam hak mak yok size diyerek reddediyor. Anlayacağınız arsanın üzerine yatacak, bizimkilerin elinde de herhangi bir belge yok.
şahit v.s. ile yapabileceğimiz bir şey yok mu ? kurtaramaz mıyız hakkımızı?

 
dedenizin üzerine olan bir arsayı dedeniz öldükten sonra yalnızca amcanız satamaz. tüm mirasçılarla birlikte satılırsa satılır, muhtemelen babanız da bu işleme onay verdi ya da amcanıza vekalet verdi.

geri kalan kısım da zamanaşımıyla ilgili ki burada anlatmakla bitmez. siz önce amcanızın dedeniz öldükten sonra arsayı nasıl sattığını öğrenin.
  • dahili meddah  (08.04.15 14:32:12) 
@dahili meddah arsa babaannemin üzerineymiş. Rahmetli de bu adamı çok severdi nedense çok ayrımcılık yapardı.


  • six packsiz  (08.04.15 15:53:55) 
öyle amca olmaz olsun dedirtecekler bize @ uuth :D


  • six packsiz  (08.04.15 15:54:15) 
@dahili meddah'ın dediği gibi miras olan arsa satılırken tüm kardeşlerin onayıyla satılmış olmalı.

ikinci arsanın alımı ayrı bir alış-satış işlemi.

bu durumda hiçbir hak iddia edemezsiniz kanunlar önünde. bu hakkınız olduğu ve amcanızın diğer kardeşlerinin hakkını yediği gerçeğini değiştirmez. vicdanına oynayın. ahiret inancı varsa ordan yürüyün başka türlü kanunen zor (imkansız) o iş.
  • kakao  (08.04.15 16:01:47) 
yani babaanneniz arsayı amcanızın üzerine yapmış öyle mi? burada muvazaalı işlem var ancak ölüme bağlı tasarruflarda iptal için 10 ve 20 yıllık zamanaşımı süreleri var.

bu dosyalarda ufak ayrıntılarla yürüyen dosyalar şimdi dosyaya bakmadan, tapuya bakmadan bir şey söylemek, yanlış yönlendirmeye neden olabilir.

görünüşte zamanaşımı var gibi ama mutlaka bir avukata danışın.
  • dahili meddah  (08.04.15 16:21:00) 
çoğu mümkün değil demiş ancak bir tanıdığın avukatı şahit bulursanız alırız, yüzde 20 pay isterim demiş.
bu gidişle ona başvuracağız.

  • six packsiz  (08.04.15 16:39:27) 
deneyeceğim, teşekkürler cevabınız için


  • six packsiz  (08.04.15 17:05:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.