[]

Avukatlara hukukçulara kısa bi soru

Selamlar,

Yurtdışında örneğin 2000 TL olan ürünü, TR'de birisi 500 TL'ye sattığını söylüyor. Tamam alıyorum diyorsunuz. Kargoyla sorun olmaz gönderirim diyor. Siz güvenmediğinizden elden alışveriş yapmak istediğinizi söyleyip o şehire gidiyorsunuz almak için. Bi ton masraf + zaman + yorgunluk. Adam belirtilen yere gelmiyor, telefonlara çıkmıyor. Sonradan anlaşılıyor ki, adamın göndermiş olduğu fotoğraflar da yurtdışında bi siteden araklanmış.

Şimdi ortada bi dolandırıcılık kokusu var. Ama para yollanmadığı için de karşı tarafın bi kazancı yok.

Bu durumda savcılığa şikayet etmek bi işe yarar mı?

Teşekkürler

 
dolandırıcılık yok ortada, teşebbüs de yok. eğer karşıdaki bir tacir olsaydı onun icabına dayanarak satın almak için yaptığınız masrafların tahsilini hukuk mahkemelerinde talep edebilirdiniz.

eğer karşıdaki kişi tacir değilse yapabileceğiniz bir şey yok.
  • dahili meddah  (08.04.15 10:45:02) 
adama bir şey olmaz. fotoğraflar temsiliydi diyebilir. ürünü satmamış sonuçta.

piyasası 2000 TL olan ürünü 500 TL ye alabileceğini düşünen adam ava giderken avlanmış. dua et kutudan sebze çıkabilirdi. www.youtube.com
  • corneillus  (08.04.15 10:47:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.