[]

döküm tava işleri

döküm tava almak istiyorum ve birkaç sorum var.daha önceki duyurulara da baktım ama istediğim bu konuyla ilgili bu duyurunun rehber olması,tek duyuruyla işi bitirebiliriz sanırım :)

1.Et Pişirme için
Dikdörtgen - Yuvarlak
Oluklu - Düz
Saplı - Sapsız özelliklerinden hangilerinin seçilmesi daha ideal,kullanışlı olur?

2.İlk kullanım öncesi yapılması gereken işlemler?örneğin;ilk kullanım öncesi temizlik nasıl olmalı?

3.Ne tür etler seçilmeli?(Antrikot vs.)

4.Hangi et türüne ne kadar pişirme süresi gerekli?

5.Pişirme sonrası döküm tavanın temizliği nasıl olmalı?

6.Et pişirildikten sonra yanında ne ile (yiyecek+içecek) servis edilmeli?

benim merak ettiklerim bunlar.başka sorular varsa da bu duyurunun altında cevaplayalım.

urun.gittigidiyor.com
bu ürünü metroda gördüm ama biraz büyük geldi.boyutları 26x32cm imiş. bu boyutlar normal bir ocak için uygun mu ? sanki 2 ocak gözünü kaplayacak gibi duruyordu.

vakit ayırıp,ilgilenip cevap yazanlara şimdiden teşekkürler.

 
1. dikdörtgen - oluklu - saplı

2. bilmiyorum

3. her türlü olur bence

4. gene bilmiyorum

5. temizlemeyeceksin demişlerdi sadece kaynar su kullanılıyor idi sanırım(evet iğrenç)

7. onu da hiç bilmem(mutfakla değil demutfağa giren malzeme hakkında bu kadar bilgim var :D ).

ilandaki ürün aşırı ucuz geldi bana.
  • tuzumkuru  (07.04.15 22:41:04) 
1- Oluklu olsun yeter. Dikdortgeni bizim normal ocaklara koymak biraz sikinti oluyor, bende yuvarlak var memnunum.

2- (Turune gore degismekle birlikte) Sabun surmeyin tavaya. En iyisi kaynar su dokmek ilk kullanim oncesi temizlemek icin.

3. Ben antrikot aliyorum, biraz kalinca kestiriyorum. Pirzola filan da yaptik, guzel oluyor.

5- Etleri tavadan aldiktan sonra kaynar suyu dokun tavaya. Veya su dokup kaynatin. Birkac kere boyle yaparak temizledikten sonra bir pamuk araciligi ile kurulayin.

6- Pure guzel gidiyor.
  • ruhi mucerret  (07.04.15 23:14:02) 
1 dikdörtgen daha kullanışlı, oluklu ve oluksuz 2 tane al derim ama 1 tane alacaksan oluklu.
tabiki saplı ve sapı demir olmasın. tahta ya da silikon al aksi halde tutamazsın.

2 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve1 çay kaşığı tuz döküp kağıt mendille ovup normal suyla durularsın

3 et seçimi damak tadına göre değişir. daha yağlı etler daha çok sevilir. örn pirzola, steak

4 et pişirme süresi yaptığın etin kalınlığı ve nasıl pişmiş sevdiğine göre değişir. ortalama bir bonfileyi ben 3 dakika bi tarafını, 3 dakika bi tarafını pişiriyorum. rare-medium oluyor. eğer çok pişmiş seviyorsan 8-8 yapabilirsin. bunu en iyi ete dokunarak anlayabilirsin. et ne kadar sertlemişse o kadar pişmiştir.

5 eğer o tavada sadece et yapmaya devam edeceksen yine zeytinyağı tuz ve su ile temizleyebilirsin. ama hem balık hem et hem tavuk yapacaksan bulaşık makinesine koymadan az deterjanla elde yıka.

6 yine ete göre değişmekle birlikte kırmızı şarap seçenekleri. haşlanmış sebzeler (özellikle havuç, patates, kuşkonmaz) ve az yağlı patates püresi iyidir.

linktekini tavsiye etmiyorum, bu daha çok tepsi tipi. bununla bişey yaptıktan sonra tavayı kaldırmak için havlulara ihtiyacın olur çok ısınacağından dolayı.

www.ikea.com.tr
bunu tavsiye ederim

yaptığım bi eti koyayım son olsun
instagram.com
  • try again fail again fail better  (07.04.15 23:17:17 ~ 23:18:58) 
1- Esse de zaman zaman çok indirim oluyor. Staub marka aldım ömür boyu garanti. Biraz kalınından almak lazım.

2- ilk kullanım ve sonraki kullanımlar için himalaya tuzu ve biraz zeytin yağı döküp güzelce ov! (Bu işlem her bir sonraki pişirmenin tadı için çok faydalı)

3- Antrikot gayet güzel olur. Onun dışında pirzola, hamburger köfte (Tabi bunu kendin dana kıymadan yapıcaksın), hatta kokoreç bile harika olur.

4- Etin kalınlığına göre/aldığın tavaya göre değişen bişey. Ben staub aldım, aldıktan sonra çevremdeki çoğu kişi değişik model döküm tava aldı, pişirme süresi tavanın ve etin kalınlığına göre değişiyor. Staub alırsan zaten kalın olur ama fiyatları biraz uçuk. İndirimleri takip et. Antrikotları biraz kalın kestiriyorum. Pişirmeden önce 15 dk harlı ateşte ısıttıktan sonra eti atıp mühürlüyorum. Mühürledikten sonra her bir yüzünü 3.5 dk pişiriyorum ama bunu denemeden düzene oturtamazsın.

5- İnternetten de videolara bak en iyi temizlik zeytin yağı + himalaya tuzuyla ovmak. Sabun asla kullanma!!!

6- Ben her zaman güzel bi kaşarlı püre ve salata yaparım. Salatayı da en az bi 6 saat bekletmelisin suyu salınsın tadı güzel olsun diye. İçeceği kafana göre takıl.

*Verdiğin linkteki tava başlangıç için bence ideal ama bence biraz daha kalın olmalı.

*En büyük ocakta gayet güzel kullanırsın aynı tava arkadaşımda var. 2 ocak kullanamazsın zaten.

* Valla hocam ister 30 liraya ikinci el al, ister 400 liraya staub al döküm tavanın tadı cidden çok başka. Mangal seviyorsan birebir ama şunu unutma etin suyu çekilmemesi için biraz kalın himalaya tuzu ve zeytin yağıyla eti beklet. Aldığın antrikot kesinlikle 1 hafta bu şekilde beklemeli. Et hafif kararsa bile korkma. Buzdolabının 0 derece bölmesinde zetin yağı ve tuzla ovup beklet. Ben genelde et kararana kadar bekletiyorum (15-20 gün sürüyor inan bi kere dene çok daha lezzetli oluyor!)
  • ayakkabi bagciginin ucundaki plastik  (08.04.15 02:19:29) 
çoğu soruya yanıt verilmiş, sadece birkaç soruya yanıt vereceğim o yüzden.

1. ne kadar kalın ve ağır, o kadar iyi. oluklu olsun.
5. ben şu şekilde yapıyorum; pişirme işlemi bitip tava elle tutulabilecek kadar soğuduğunda öncelikle kaynar sudan geçiriyorum. ardından yine sıcak su ve top şeklindeki metal temizleme aparatlarını kullanarak (su dışında hiçbir şey yok) iyice kazıyorum tavanın yüzeyini ve sıcak su ile duruluyorum. sonra tavayı tekrar ocağa koyup epeyce ısıtıyorum ki tüm su buharlaşsın, paslanma yapmasın. tava soğuduktan sonra da kağıt havlu ile bir miktar zeytinyağını tüm yüzeyi kaplayacak şekilde tavaya sürüp tozlanmaması için üzerini örtüp kaldırıyorum. yağ tavanın yüzeyinin havayla temasını da engellediği için paslanmayı önlüyor. ayrıca bir sonraki kullanım için tavanın yüzeyi hafif yağlanmış oluyor.
  • orient blue  (08.04.15 10:50:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.