[]

Araba kullanmayı geliştirme

Çok küçükken araba sürmeyi öğrenmiş ve 2008 senesinde de ehliyet almıştım. Sonra memleketten ayrıldığım ve İstanbul'a yerleştiğim için ailemin arabasından uzak kaldım ve hiç araba süremedim.
Geçtiğimiz ay abimle bir araba aldık. 2 kere hafta sonu bir sürüş alanında pratik yaptık ve artık yavaş yavaş trafikte de kontrollü denemeler yapabileceğimizi söyledi. (fena değilim yani, öyle gözüküyor)
Bu alıştırmalara ek olarak izlenecek video, oynanacak bilgisayar/telefon oyunu gibi şeyler var mı kendimi geliştirmeme faydalı olabilecek?


 
park etme oyunlarını oynayabilirsiniz. manevra kabiliyetiniz güçlenir.
sadece şehir içinde kullanacaksanız yüksek hız deneyimi gereksiz olur. yani yarış oyunu gibi şeylere ihtiyacınız yok.

atik olun, hızlı karar vermeyi gerektiren tenis oyunlarını da oynayabilirsiniz. hatta gerçekte oynayın tenisi :)

son olarak da: motorları fark edin ve tüm aynalarınızı 3 saniyede bir kontrol edin.
  • safepassage  (07.04.15 16:11:00 ~ 16:11:38) 
gta falan kurun kurallara uyarak kullanmaya çalışın. işe yarar belki


  • argent dawn  (07.04.15 16:17:41) 
i.memeful.com

Abi şu başlıkta yazan herkes (sahibi dahil) ciddi mi? ne oyunu ne videosundan bahsediyorsunuz? Araba kullanmak deneyim işidir ve öyle simülasyonla (asıl demeniz gereken buydu) yapılacak bir şey değil. kaldı ki videoyla oyunla elde edebileceğiniz hiç bir şey yok. Simülasyonu sürücü kurslarında tam anlamıyla umutsuz vakalar için kullanıyorlar. üzerine alınma, bunu vaktiyle ehliyet kursunda ki eğitmen söylemişti. Trafiğe kapalı ya da trafiğin seyrek olduğu yerlerde başla, yavaş yavaş trafiğe katıl. Baktın hiç olmuyor, herkes araba kullanacak diye bir şey yok, bırak.
  • air  (07.04.15 16:26:55) 
Oyunla felan pek gelisecegini zannetmiyorum cünkü gercekte kullanilan araba ile oyundaki arabanin fizik motoru birbirinden tamamen farkli. Belki biraz simulasyon oyunlari (Euro Truck vs) biraz benzese de araba kullanirken asil olay kol, bacak ve göz koordinasyonudur ama bir oyunu parmaklar ve gözlerle oynarsiniz, bacaklar devreye girmez bile.

Siz en iyisi bol bol pratik yapin, youtube dan trafik egitim videolari izleyin. Daha sonra kendinize daha cok güveniniz gelince bir kere uzun yola cikarsaniz üzerinizden atarsiniz acemiligi.

Ama unutmayin iyi araba kullanmayi ögrenmek cok uzun zaman alir, 5 yil kullanip da reflekslerinizi test etmemis olabilirsiniz, ilk ciddi tehlikeli durumda kendinizi riske atarsiniz. o nedenle sindire sindire kurallari atlamadan ögrenin. cünkü 20 sene araba kullanan bir insan sag ve sol dönüslerde kör nokta kontrolü yapmadan herhangi bir kazaya neden olmadan bi sekilde sansi yardimiyla gidiyor ve kendini usta zannediyor, gün geliyor bir dönüs sirasinda bir bisikleti yada motosikleti altina alabiliyor. Kör nokta kontrolünü atlama, sehir icinde arabalar arasinda cikacak yaya veya cocuklara hep dikkat et.
  • emrahday  (07.04.15 16:31:14 ~ 16:32:05) 
gece 1-2 gibi çık abinle bomboş olur yollar. alışmak için faydalı olur. boş olsa dahi trafik var gibi davran, sinyal ver, dönerken araba var gibi dur. yokuşta pratik yap. oyunla sadece park gelişebilir. açıları falan öğrenirsin.


  • signore  (07.04.15 17:58:27) 
Gozunde buyutme,yokusta durabiliyorsan,arabayi kaldirabiliyorsan tamam.trafige cik pratik yap,usta olursun.


  • harakii  (07.04.15 18:02:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.