[]

çok basit excel sorusu

içinde birbiri ile toplamam gereken sayıların bulunduğu kocaman bir tablo var. ben bunu bir web sayfasından kopyala yapıştır yaparak excel'e aktarıyorum. tablo gayet güzel hücre hücre excel'e oturuyor. şekli kaymıyor. lakin toplamam gereken sayıların olduğu hücrelerde, bütün sayıların başında ve sonunda birer boşluk var. sayının başında boşluk olunca excel hücreyi sayı olarak tanımıyor. hücre biçimlendirmeden sayı yap, finansal yap falan yemiyor. bul/değiştir ile boşluğu al, hiçbirşey yap diyorum, "bulamıyorum" diyor.

oturup tek tek başlarındaki ve sonlarındaki boşlukları silmekten başka bu boşlukları yok etmemin yolu var mıdır?


 
hücreleri seç.
ctrl+h yap.
alt satıra hiçbir şey yazma
"replace all" yap.
sonra istediğin formatı seç.

sanırım böyle olur.
  • teritori  (07.04.15 15:57:25) 
--
bul/değiştir ile boşluğu al, hiçbirşey yap diyorum, "bulamıyorum" diyor.
--

üst satıra bir boşluk yazdım, alt satıra hiçbir şey yazmadım. tümünü değiştir diyince "excel veriyi bulamıyor" dedi.
  • kibritsuyu  (07.04.15 15:58:26 ~ 16:00:02) 
word'e kopyalayın oradan replace diyip değiştirilecek metin yerine boşluk yapın diğerini boş bırakın hepsini mıncıkla diyin sonra tekrar excel'e alın.

edit: o zaman hücrelerin sayı formatında olduğuna emin misiniz? belki text falan olduğu için saçmalıyordur. sayı yaparsanız boşlukları falan görmezden gelecektir zaten
  • argent dawn  (07.04.15 15:59:12 ~ 15:59:53) 
sayı yapınca boşlukları görmezden gelmiyor. elle hücreye girip boşlukları silersem sayıya dönüşüyor. ya oturup tek tek sileceğim, ya da bir yolu olmalı.

yöntem-2 yemiyor arkadaşlar. soruda da yazdım, olmuyor öyle.

önerileni deneyeyim bir de.

özel yapıştır ekranında "metin" diye bir şey yok. olan her şeyi denedim, hala aynı, boşluklarıyla yapıştırıyor.
  • kibritsuyu  (07.04.15 16:00:52 ~ 16:03:47) 
birden fazla boşluk varsa bir hücrede değiştir şeysine o kadar boşluk koymayı denedin mi?


  • argent dawn  (07.04.15 16:06:48) 
yan sütuna sıfırla toplayıp sonra kopyala, yapıştır(değerleri) seçeneği işe yarayabilir.
bir diğer önerim de parçaal formülü.

  • saber35  (07.04.15 16:07:17 ~ 16:08:42) 
birden fazla boşluk yok (elle silmeyi denediklerimden biliyorum) ama yine de birden fazla boşluk varmış gibi iki boşluk, üç boşluk da denedim, yine olmadı.

zaten mantıklı düşünürsek birden fazla boşluk varsa bile, tek boşluk koyup tümünü değiştir dediğim zaman "bulamıyorum" demek yerine "x tane değişiklik yaptım" demesi ve kaç boşluk varsa bir tane eksilmesi lazım. üç boşluk varsa iki boşluk kalır. tekrar yaparım, bir boşluk kalır. bu "bulamıyom" diyor.
  • kibritsuyu  (07.04.15 16:10:09) 
www.dropbox.com

en sağdaki "tahsilat tutar" başlıklı Q sütunu lazım bana.
  • kibritsuyu  (07.04.15 16:22:49) 
webden kopyalayıp özel yapıştır diyince "metin" çıktı.

ama yabışan bu: i.imgur.com
  • kibritsuyu  (07.04.15 16:30:59) 
açılın yaptım!

şimdi o rakamların yanındaki space space değil. özel bir karakter. o yüzden değiştir menüsünde o özel boşluğu kopyalayıp yapıştırman lazım. öyle yaptığında tekme tokat girişiyor.
  • argent dawn  (07.04.15 16:35:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.