[]

l carnitine

selam beyler. dun l carnitine aldim tup seklinde 1000mg lik. lakin nasil kullanacagimi sormadim alirken. tupu kafaya mi dikiyoruz suya mi karistiriyoruz bilen soyleyebilir mi?




 
Kafaya dik ve bir daha alma.


  • arnold schwarzeneger  (07.04.15 11:27:44) 
neden ki?


  • i am cookie monsters nipple  (07.04.15 11:34:04) 
Carnitine, alınan besinler sayesinde vücut tarafından bolca üretilebilen bir aminoasittir, yani esansiyel bir aminoasit değildir. Hatta yapı itibari ile proteine pek benzemediği için tam bir aminoasit olduğu bile söylenemez. O nedenle dışarıdan takviye carnitine almanın bir mantığı yok. Vücut zaten ihtiyacın kadarını üretiyor.

Bununla birlikte, L-Carnitine tipi takviyelerin %100 işe yarayıp yaramadığı hiçbir araştırmada netliğe kavuşmamıştır. Misal protein tozunun takviye protein kaynağı olabileceği bilimsel olarak kabul edilmiştir fakat L-Carnitine böyle bir durum söz konusu değildir. Çoğunlukla plasebo etkisi nedeniyle başarılı olduğu söylenebilir. O nedenle para verip almak son derece gereksiz.

Bir de vücut tarafından üretilen Carnitine'in amacı, vücuttaki uzun yağ zincirlerini alıp mitokondriye taşıması ve orada enerji olarak kullanmasıdır. E vücudun ürettiği carnitine bunu zaten yapıyor, sen vücudun doğal işleyişini bloke edip dışarıdan ne diye L-Carnitine alasın ki? Çok anlamsız.

İlla takviye alacaksan bir bardak şekersiz Türk kahvesi için, içeriğindeki kafeinin uyarıcı etkisi olduğu için performansını yükseltir daha rahat antrenmanlar çıkarırsın.
  • angelus  (07.04.15 12:01:18) 
valla kim ne derse desin bende hemoglobin düşüklüğü ve fazla yorulunca bayılmalarımdan gelen korkulardan mıdır bilmem, yüksek yoğunluklu aktivite yaparken bi tırsma oluyor.
l-carnitine aldığımda (erkek için antrenman öncesi 2200 ml ye kadar alabilirsin. kadın için 1500 falan) çok fazla performans artışı gözlemliyorum kendimde.
plasebo olduğunu da sanmıyorum çünkü eşim de kullandığında onun performansında da bir hayli artış oluyor.
  • safepassage  (07.04.15 13:11:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.