[]

derneklerin kira stopajları

üye olduğum bir kadın derneği maalesef maddi imkansızlıklar sebebiyle taşınmak durumunda. muhasebecileri yok, kendileri yürütmeye çalışıyorlar vergi işlerini falan. bir yerlerden derneklerin kira stopajları ile ilgili istisnai maddeler olduğunu okumuştum ama şimdi bulamıyorum o makaleyi. kendi şriket muhasebecimizede sordum ama net bir şey söyleyemedi. çok çalışkan bir kadın derneği, yerlerini kaybetmelerine gerçekten üzüleceğim. bu konuda bilgisi olan var mı, arkadaşlara yardımcı olalım.




 
bildiğim kadarıyla derneklerde stopaja dair bir istisna bulunmuyor. hatta gelir vergisi kanunu'nun 94. maddesinde (stopaj ile ilgili madde) derneklerin de stopaja tabi oldukları yazıyor.


  • kibritsuyu  (07.04.15 11:33:37) 
ben tamamen yanlış anlamışım o zaman :(. teşekkürler.


  • Phoebe  (07.04.15 13:15:55) 
Yaşadığımız, hatta ödemediğimiz ve zamlı şekilde ceza aldığımız için ilk ağızdan cevap veriyorum :) sözleşmede yazan kira üzerinden %20 stopaj ödeniyordu 2 sene önce. Arkadaşlar derneği kapatmak mı, taşınmak mı yoksa faaliyetlerini yer olmadan fakat dernek adı altında mı sürdürmek istiyorlar? Ona göre alternatiflerinizi sunabilirim.

Ancak mutlaka derneğin kayıtlı olduğu numarayla bağlı olduğu vergi dairesine gidilip kira süresi ve miktarla ilgili açıklama yapılıp, ne kadar borç olduğuna göre bir sorgulama yaptırılmalı.
  • sevgikusunkanadinda  (07.04.15 13:25:11) 
@sevgikusunkanadinda, faaliyetlerini yer olmadan fakat dernek adı altında yürütmek istyorlar. bu şekilde kiradır, stopajdır bu gibi giderlerden kurtulmak istiyorlar. aslında yerlerinin olması önemli çünkü bir şekilde duyan kadınlar başvuru merkezi gibi oraya gidiyorlar, ordan onlara yol gösteriliyor, işte sosyal güvenliğe git, şu dilekçeyi ver, baroda tanıdık şu kişi var falan diye. yer önemli yani diğer taraftan bakıldığında.


  • Phoebe  (07.04.15 14:11:16) 
Ortak kullanıma gitmek masrafları bir nebze kısabilir. Örneğin bir avukat bürosu veya tur şirketi size odalarından birisini kiralar, sözleşmede bu odanın tutulduğu belirtilir ve stopaj o ücret üzerinden ödenir. Hem dernek ulaşılabilir olur hem de masraflar kısılır. Merkezi bir ofisi olan dernek üyesi varsa değerlendirin derim :)


  • sevgikusunkanadinda  (07.04.15 15:01:00 ~ 15:01:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.