[]

siz olsanız yanlış anlamazdınız dimi?

selamlar,

şimdi önce bir girişi yapmam lazım soruya geçmeden önce.

adamın mailine cevap vermişim, biraz da hararetli bir konuda yazışıyoruz. birtakım şeyleri anlamıyor etmiyor falan, tekrar tekrar anlatmak gerekiyor. ben de sıkılmadan, usanmadan anlatıyorum, tek şikayet emaresi göstermiyorum. sadece arada "bak bunu daha önce şu şekilde açıklamıştım, anlaşılmayan, anlatamadığım bir yer varsa söyle, ona göre tekrar açıklamaya çalışayım" falan diyorum kibarca.

derken en son mailimi sonlandırırken "best regards" yazacağıma parmağım kaymış ve "best retards" yazmışım. "g" ile "t" altlı üstlü anasını satayım... bu eleman amerika saatiyle çalışıyor, bizim akşama okur benim maili genelde. ama bazen yarasalığı tutuyor çot diye cevap da veriyor 10 dk sonra.

şimdi bence adam anlar yanlış yazdığımı, kafaya takmaz, o kadar da değil yani. ama sonra da diyorum ki, bi sürü şeyi yanlış anlayan adam tutar bunu da bir ima olarak algılar mı acaba?? şimdi mail geri çekme, yeni mail yazma, "ehe mehe" diye espriye vurma işleriyle uğraşmak istemiyorum, adam ya uyuz ya da salak çünkü.

siz nasıl algılardınız mesela böyle bir durumda?

 
bence farkına bile varmaz, mailin ana konusuna odaklanmış olacak muhtemelen.


  • animalman  (07.04.15 11:04:38) 
:D :D :D

1) Şimdi, bazen typo hatalarını göz görmüyor, hele ki çok yaygın kullanılan ifadelerde, 'best regards' gibi. Olduğu gibi bırakmayı, konunun üzerine gitmemeyi seçebilirdim zira mesajı geri çekmek istemiyormuşsun.

2) Adam bunu fark etse bile bilerek yazdığını düşünmez herhalde. Yani ihtimal bile vermiyorum, typo hatasına verir. Hele ki üstüne gitmezsen, 'bak fark etmemiş bile, yok yok, bilerek değil bu' der.

Olayı onun gözünden anlayabilmemiz mümkün değil ama ben dediğim şekilde anlardım. Hatta belki de hiç fark etmezdim bile.
  • dessy  (07.04.15 11:08:11) 
Üzerine bir mail daha yaz düzelt.


  • mystb  (07.04.15 11:10:45) 
hehehehe bizim bir arkadaş da kettle istemişti ama cattle yazmıştı amerikalı patronuna adam sana çölün ortasında nerden bulayım lan sığır sürüsünü tarzı bir cevap vermişti dalga geçerek (çölde çalışıyorduk da). dalga geçilirsin yani pek bir şey olmaz =)


  • argent dawn  (07.04.15 11:12:43) 
Görmeyecek bile.


  • arnold schwarzeneger  (07.04.15 11:14:55) 
Amerikalılar anlamamazlıktan gelir bazen, istediklerini kabul ettirmek için.
Yani adam anlamıyor değil salak ayağına yatıyor olabilir.
Bu doğrultuda da onu görmemezlikten gelecektir :P
  • aithra  (07.04.15 11:19:05) 
@loveinaflipbook, kızma ama öncelikle çok güldüm ben :) Sorunun cevabına gelince tabi ki, "best regards" olarak algılarım zaten ben onu.


  • old possum  (07.04.15 11:19:53) 
:D ya ben de güldüm esasen de, herif şimdi "ooo mobbing var!" falan diye bik bik yaparsa diye azcık ucundan gerildim sadece.

halbusü iltifat olarak algılaması lazım duruma göre, olduğundan biraz daha zeki göstermiş oluyorum kendisini...
  • loveinaflipbook  (07.04.15 11:24:05) 
puhahahah :)) üstüne açıklama maili atarsan iyice dikkat çeker, salağa yat, "ne ayak" derse de typo dersin.

amerika ile yazışmak hakikaten sıkıntılı 8 saat var, adamlar iş başı yaptıklarında saat 3 olmuş oluyor zaten, o kısıtlı sürede çözmen gerekiyor ne varsa.
  • kimlanbu  (07.04.15 11:35:07) 
çok .oktan bir durum. ama dert etme. hepimiz bu tür yanlışlar yapıyoruz.
ben benimle alay ettiğini düşünürdüm ama bu konularda biraz paranoyak bir adam olduğum için böyle diyorum. normal biri muhtemelen pek önemsemez.

ayrıca duruma göre değişir, özür dilesen de dilemesen de alay ettiğinin düşünecek belki. ya da hiç umursamıyacak.

en iyisi hiçbir şey söylememek belki, sonraki mesajlarında daha dikkatli olmaya çalış. böylece sonraki mesajlardaki tutumunla bunun bir hata olduğunu anlamasını sağlamak daha iyi gibi.
  • puc  (07.04.15 12:00:36) 
Ben yanlis anlamazdim. Cunku o ne demek bilmiyorum :'(

Ama bana sorarsan usteleme. Fark etmemistir muhtemelen. Veya onun mailine cevap olarak, ya bu arada ueni gordum ben yanlislikla oyle yazmisim kusura bakma hocu falan diyebilirsin.
  • brad pitt  (07.04.15 12:19:51) 
best regards tamam da best retards ne demek? :(


  • yazar yazmaz yazan yazar  (07.04.15 12:24:33) 
vayargadas! direkt gerizekali dedigini dusunurdum.
ama eskiden olsa oyle dusunmezdim, finans dunyasinda boyle paranoyak oldum.

  • jimicik  (07.04.15 12:26:40) 
"best retards"a anlam veremeyenler için açıklama:
ya retard beyin özürlü gibi bişey. kelime oyunu gibi algılanma potansiyeli var yani bana göre. ama komik de yani :)

  • loveinaflipbook  (07.04.15 12:43:09) 
Bisey degilmis ya. Ben anasina falan sovdun sandim. Bosver.


  • brad pitt  (07.04.15 12:44:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.