[]

Kedimiz Depresyonda Olabilir mi?

Henüz bir yaşını doldurmadı, 8 aylıkken falan başka birinden aldık. Onlar da sokaktan almışlar, kediyle bizim de önceden tanışıklığımız var. Sokakta anası babası vs. yoktu.

Kendini sevdirmez, kucağa asla gelmez. En fazla gelir sana yaslanıp uyur. Keyfi varsa da birkaç dakika okşatır. Oynarken ısırmayı da pek sever. Keyifli olduğu zaman hoplar zıplar eve geleni kapıda karşılar kaçmaya çalışmaz. Genelde durgun bir hali var. Ama en önemlisi özellikle bir kuş gördüğü zaman 2 saat 3 saat pencereye çıkıyor ve kitleniyor. Saatlerce dışarıya bakıyor. Bazen dışarıyı izlerken tuhaf sesler çıkartıyor.

Normal mi yoksa hayvan ev hayatını sevemedi mi? Karakteri de biraz "cool" gibi geliyor bana aslında. Ne dersiniz?

 
Senin kedine benzer bir kedi bende var. 3 aylıkken aldım. anneleri sokakta öldüğü için bebekliğinden beri evde büyüdü. Bizimki de en fazla 20 saniye falan sevdirir o da çok canı isterse. Her oyunda eller kollar ısırık. Evde 2 tane kuş var. Yüksek bir yere asılı onlara aralıksız 1 saat bakıp dediğin gibi garip sesler çıkarıyor. Pencereden kuşları izliyor falan. Onlar hep doğal halleri, genlerinde var. Depresyon falan değil merak etme.


  • Dr_Stat  (07.04.15 10:07:31) 
"ama en önemlisi" dediğiniz kuş olayı normal. şimdiye kadar her ev kedisinde gördüm bunu. bebekliğinde eve alınıp da ömrünün sonuna kadar evde yaşamış bir kedide bile gördüm. içgüdüsel oluyor heralde. ayrıca, kuş gördüklerinde çıkardıkları o kesik miyavlama sesi de normal. hepsi yapıyor.


  • lesmiserables  (07.04.15 10:07:45) 
bizimkiler de (2 tane dogma -büyüme ev) kuş göründe kitlenip kalıyorlar ve garip sesler çıkarıyorlar (martı gaklamasının kedi versiyonu gibi).
biz de her sabah panjurlar açıldığında direkt cama koşarlar ve kalırlar orada. kar yağdığında puf koymuştum camın önüne tüm günü orada geçirdi mesela. rahat görebileceği bir sandalye, puf falan koyun camın önüne.
şimdiye kadar uzun süre dışarıda yaşamadıysa bence dışarıyı özlüyor diyemeyebiliriz.
  • 65 derece  (07.04.15 10:11:37 ~ 10:12:27) 
Anlattığın şey bildiğin kedi işte. :)

Bizim kedi dokuz yıldır kuş avlamak için taklit yapıyor, onun doğasında var hem.

Kucağa alışması için kucağa her geldiğinde sırtının kuyruk kısmına doğru hafif hafif vurmanı öneririm. Evet,kalçasını yukarı kaldıracak, evet kuyruğu dikelecek, bundan cinsel anlamda haz alacak ve bu hazzı tatmak için bir süre sonra kucağa gelmeyi kendisi isteyecek!
  • elsanin mecnunu  (07.04.15 10:13:46) 
hazır yakalamışken bir de şunu sorayım. 10. katta oturuyoruz ve pencere açamıyoruz. malum kuşlar falan da geçiyor ama düşer mi yahu? sineklik alacağız da onu da deler gibi geliyor bana patilerle. ne yapalım penceresiz hayata alışalım mı?


  • colg fusion  (07.04.15 10:17:39) 
Düşebilir sırf bunun için tasarlanmış ürünler var. Araştırın derim.


  • sibertenik  (07.04.15 10:30:12) 
Kedi normal, bence sen depresyondasın.


  • mutantking  (07.04.15 10:33:17) 
düşer.
sineklik taktırın. bauhaus gibi yerlerden hazır alacaklarınız kumaş tadında olacağından onu yırtar.
biz ekstra sineklik taktırmıştık pencerelere ve adamın yaptığına güvenmeyip bir de çengel kilitle sağlamlaştırmıştık. (5. kattan aşağıya uçunca paranoyak oluyor insan)
  • 65 derece  (07.04.15 10:51:56) 
zamanla değişir. Benim parktan edindiğim küçük kedim de öyle. Oyun oynarsan daha sıkı ve hızlı bir bağınız olur.


  • aithra  (07.04.15 11:39:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.