[]

Hukuki bir sorun ?

Yıllar önce aveadan almış olduğum faturasız hattımı geçici bir süre kullandıktan sonra kaybediyorum. Önemsemiyorum. Bir süre sonra kapanacağını düşünüyorum.

Kısa bir süre önce polis beni aradı. Benim adıma olan bu hat için bilgi alacaklarmış. Adreste bulamamışlar. Bulunduğum bölgeye gönderdiler burada bilgi alacaklarmış. Memur telefonda bana numarayı veriyor.

E-Devlet sitesinden bakıyorum adıma bir hat gözüküyor. Hatırlıyorum. Çok iyi hatırlıyorum ki aveadan aldığımı fakat hat turkcelle taşınmış.

Emniyete gidip durumu anlatıyorum. Polisler gerekeni yapsın diyorum. Öteki polisle olan mevzumsa gelirse bilgi veririz diye beklemedeyim.

Eş zamanlı turkcell e dilekçe yazıyorum. Diyorum ki;
Böyle böyle bir mevzu olmuş. Hat benim adıma aveadaydı. Sizde ne arıyor. Bana bilgi verebilir misiniz? diye dilekçe yazıyorum.

Bana sms ile bilgi geliyor. Hattınızı kullanıma kapattık diye.
Ben hattın kapatılmasını talep etmemiştim. Tamam kapatsınlar güzel. Ama geri dönüp aradığımda ve ilgili bayinin bilgilerini istediğimde nasıl olduğu hakkında ne zaman olduğu hakkında bilgi veremeyiz diyorlar.

Benim adıma olan bu hattın taşındığı belli, adli bir olay varsa zaten o türkcell bayisi sorumludur. Ama burada zoruma giden bir durum var. Bu işin bu şekilde olmaması lazım diye düşünüyorum. Benim adıma bir ton olay dönerken benim haberim yok. Zararı da yok ama insan rahatsız olmaz mı?

Benim adıma olan o hat kullanılarak birisine taciz edilseydi, adamlar rehberden gelip beni bulsalardı, bana zarar verselerdi sorumlusu kim olacaktı? Belki de ucuz atlatmışım bilemiyorum ama burada benim sözümün baya geçmesi gerekiyor.

Kısaca sorum şu;
Tazminat davası açabilir miyim?
Açarsam sonuç hakkında yüzde kaç diyebiliriz?


Teşekkürler.

 
oha aynı şey benim de başıma gelmiş. kapanmak üzere olan bir hattım vardı, hatta hattım telefona takılı bir şekilde duruyordu. şimdi e-devlet'ten baktım, benim adıma kayıtlı ama turkcell'e taşınmış durumda.


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (06.04.15 23:51:05) 
di haydi.


  • kvlknctk  (06.04.15 23:54:15) 
3 ay hatta işlem yapmassan hat boşa çıkıyor burda turkcelin yada avea nın hatası var adına olan hattı başkasına devredemez tamamen bilgilerini silmesi gerekiyordu devredebilmesi için.dava hakkın var.


  • jamswety  (06.04.15 23:56:12) 
hacı zaten olay baştan aşağı illegal. hat benim adıma hala. istesem gidip turkcellden bu hattı alabiliyorum tekrar.

Ama ben turkcelle alakalı değilim ki.

Bunu turkcell bayisi yaptı açık açık belli.
Vice versa kimliğim birilerinin elinde başka işlerde yapılıyor kim bilir.
Ama türkcell bana bilgi vermiyor. Poliste 16 yıl sonra işleme koyar ifademi.
Ne olacak şimdi? harvey specter yok ki.
  • kvlknctk  (07.04.15 00:00:56) 
numaramı başkasının kullanması sıkıntı değil, dengesiz birinin kullanması sıkıntı. bu nasıl ülke arkadaş. sen elimdeki avea hattını al, turkcell'e taşı. hayret bir şey yahu.

bu arada aradım turkcell'i, kapattırdım. allah'tan hat faturasızmış da kıçıma girecek fatura derdinden kurtuldum.
  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (07.04.15 00:06:50 ~ 00:09:20) 
sen de bir araştır, tazminat hakkımızın olması gerekiyor. hissediyorum. ^^


  • kvlknctk  (07.04.15 00:14:49) 
adıma daha önce 2-3 tane daha hat açılmış ve kapanmış.. :)
bence bu tesadüf değil, hepiniz bakın, kontrol edin.. :)

  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (07.04.15 00:23:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.