[]

5+ sene önceki hikaye hortlarsa...

Selamlar herkese, (tamamını okumak istemeyenler direkt soruya da geçebilir)

Hikaye uzun, özet geçmeye çalışacağım elimden geldiğince ama öncelikle şunu söyleyeyim; beni dilediğinizce eleştirmekte özgürsünüz, aklımın başıma getirilmesi lazım gibi hissediyorum şu an ve o yüzden yazıyorum.

Başlıkta da belirttiğim gibi, 5-6 sene önce bir yakınlaşma yaşamış olduğum ve 10+ senelik arkadaşım olan bir beyefendi ile yeniden bir şeyler başlama durumu söz konusu. Bu kişi ile bir ortak arkadaş vasıtası ile tanışmıştık (ayrıca kardeşimin de arkadaşı idi) Ayrı şehirlerde yaşıyorduk, dolayısıyla 2-3 kez dışında pek görüşmemiştik. Bir asker uğurlamasında bir araya gelince bir elektriklenme olmuştu aramızda. (Bende olmuştu en azından) Akabinde bir ilişkiye başlar gibi olduk ama henüz başlarındayken (3. haftasında falan) bu beyefendi bana ciddi bir sevgililik ilişkisi istemediğini ama takılabileceğimizi söyledi. Uzun bir konuşma yaptı. Özetle FWB istiyordu. Sadece seks değil çünkü birlikte yemek, sinema, alışveriş, sokakta elele gezmek şeklinde aktivitelerde de bulunmak istiyordu. (Bu yüzden FWB diyorum çünkü FBler bunları yapmaz sanırım?) Her neyse şunu itiraf edeyim; zaten uzun mesafe ilişkisi olduğu için ben bunu bana söylemese bizim sevgili değil de FWB olduğumuzu fark etmezdim bile. Kendisi zaten ilgisiz biri idi. Yani arayıp sormaz vs. Ben de aramayana "niye aramıyorsun" demem. Her neyse yani söylemese farkında olmazdım, sevgiliyiz sanırdım. Ama söyledi ve ben de ona böyle bir ilişki istemediğimi söyledim. "Niye dürüst olunca terk ediliyorum" diye sordu. Ben de benim onu değil, onun beni terk ettiğini söyledim. Böyle bitti. Zor atlattım, bi hayli sevmiştim.

Sonrasında 5 seneden fazla hiç görüşmedik, konuşmadık, yazışmadık. Aradan insanlar, şehirler, neler neler geçti.
Geçenlerde sosyal medya aracılığı ile bana ulaştı. Benim şu an bulunduğum şehirde olduğumu duymuş bir arkadaştan. (Ortak arkadaş çok tabii) "Kaderin oyunu"na bakın ki ikimiz de çalışmak için aynı şehre düşmüşüz. Normal şekilde, arkadaşlık mertebesinde yazışıyoruz 1-2 haftadır. Bu arada adam acayip ilgili. "Nasılsın, günün nasıl geçti, şu diziyi izliyor musun, sen seversin, bak şu şarkıyı dinle" gibisinden, ne sevgiliylen, ne arkadaşken kendisinden görmediğim bir ilgi söz konusu. İlgi müptelası değilim. Gidişattan da hoşlanmıyorum ama yalan söylemeyeceğim, zamanında "değersiz" görüldüğümü hissettiğim ve bana değer vermesini çok çok istediğim birinin şimdi seneler sonra gelen bu ilgisi beni biraz şaşkın etmiş durumda. Biliyorum, insanlar değişmez, büyük ihtimalle de "elde edince" yine "ben ciddi bir şey istemiyorum" cümlelerini duyarım. Ya da belki de hiç o mertebeye bile gelmeyiz ve öyle bir niyeti bile yoktur, bilmiyorum.

Ancak bu şahsuvar benimle bugün buluşmak istedi (dediğim gibi 6 senedir görüşmedik) ben savuşturdum. "Peki yarın olur mu?" "Çarşamba?:)" şeklinde sevimlilikler yaptı. "Sinemaya gidelim" diyor.

Peki ben bu kişi ile görüşmeli miyim?
İstiyor muyum, evet.
Ama doğru bir karar mı, saçmalıyor muyum, ne yapıyorum bilmiyorum.
İntikam falan gibi şeyler hiç yok kafamda, bunu belirteyim.
Yine üzülmekten korkuyorum. Kendimi daha da değersizleştiriyormuş gibi hissediyorum.
Öyleyken böyle...

Soru: Zamanında sizi sevgili olmaya değer görmemiş biri ile üzerinden yıllar geçtikten sonra yeniden buluşur muydunuz?

(Yaşlar 30+)
(Bu arada ben bunu yazmaktayken bana şu şarkıyı atmış: www.youtube.com )

 
bu davranışı bana olan sevgisinin hortlamasından mı yoksa yalnızlık korkusundan mı kaynaklanıyor anladıktan sonra ona göre bir karar verirdim. insanlar 30lu yaşlarda 20li yaşlarından çok farklı olduğu için iki seçeneğin de eşit olasılığı var.


  • rivulet  (06.04.15 22:22:47) 
heyvan gibi cevap yazmıştım ama duyuruyu silip baştan mı gönderdin anlamadım, göndere basınca yok oldu cevap. neyse özet geçeyim, seni sevgili olmamaya değer görmemiş gibi bir durum yok ortada. o an bağlanmak istememiş birine ama sizinle vakit geçirmekten hoşlanıyormuş o sırada ve cinsel bir çekim de mevcutmuş demek ki.

birbirinizle yapmacık bir şekilde ilişki kurmak yerine açık açık konuşabiliyorsunuz görüdüğüm kadarıyla. buluşup düşündüklerini anlatırsın ona. yaş itibariyle ciddi düşünüyor da olabilir, yine takılmak istiyor da olabilir. ama görüşmeden öğrenemezsin.
  • benim adim kerim hepinizi severim  (06.04.15 22:24:05) 
Heo ayni seyler. Biz ne yazsak sen yine adamla olucan. Adam da seni yedekte goruyor iste. Benim de var boyle. Ayni hep.


  • brad pitt  (06.04.15 22:28:17) 
he bi de not düşeyim... böyle ilgisiz bi herifin 5 senedir konuşmadığı insana birden devamlı ilgi göstermesi, şarkı atması falan içinden gelerek değil hamle olarak yaptığı şeyler. senin aklına girmek amacıyla... bunu da unutma, fazla kaptırma kendini. erkekler de böyle göt insanlar oluyorlar işte.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (06.04.15 22:31:33 ~ 22:32:06) 
@rivulet
cevap için teşekkürler. bir bak bakalım derdi neymiş diyorsun yani...
hiç bulaşma demiyorsun.

@bakhs
ilk gönderdiğimde boş sayfa çıkmıştı, bir daha yolladım o yüzden, kusura bakma. zenmate yüzünden oldu sanırım.
cevap için sağol. haklısın ama ben de kalkıp "sen yine bana aynı şeyleri mi yapacaksın" demeyi komik buluyorum. sanki hani nası desem, abartı bir örnek olacak ama "nikah isterim" der gibi :D
haklısın diğer dediklerinde de. aklıma girmek için evet. başarıyor mu evet.

@brad pitt
hayır. olmamaya daha yakınım ben. çok üzüldüm çünkü zamanında. ve geçmiş hikayeleri de kesin bir şekilde kapatırım normalde. hiç yok yani eskiden bir şekilde hayatıma giren kişilerden şu an irtibatta olduğum insan. sıfır.
işte bunun da o ilk mesajına cevap vermemem lazımdı, biliyorum ama vermiş bulundum ve mevzu da buraya gelmiş bulundu.

bana kızın istiyordum, kızmadınız.
  • neyleyim  (06.04.15 22:37:34) 
Görüş. Gerçekten hoslanirsan ciddi ilişki istiyorum de naz yap. bakalim o ne diyecek. çok sığ bi plan yaptım su an ama gorusmezsen içinde kalicak, pişman olucaksin. Ama duygusal olarak çok kirilgansan ve dagilacaksan hic bulasma. Ben olsam görüşmek istiyor muyum- evet dedikten sonra kendimi tutamaz gorusurdum.


  • elorelia  (06.04.15 22:45:38) 
Abiler ablalar ne diyorsunuz yahu. Bak ben diyorum ya ben, boyle cok kiz oldu. Bosta kalinca, canin bir seyler isteyince ayni soru cumleleri, ayni ya ayni seylerle cok yazdim. Kac tane hem de. Facebook mesajlasmalarim eski sevgililerime yazmakla dolu. Veya bir sekilde kenarda potansiyelli kizlarla. Yapmayin gozunuzu seveyim.

Neyleyim;

Bence sendeki ates alev alir. Ve gider gorusursun. Hissettiklerin ciddiymis. Ben yapma derdim. Ama sunu da unutma, ne olursa olsun seni sevenler hep senle olacak yine. Yasamak istiyorsan yasa. Hayir his degil mantik dersen. 1. agizdan soyledim iste.
  • brad pitt  (06.04.15 23:01:56) 
Uzun vadede uzuleceksin. Neyleyim ki elden bisey gelmez.


  • istege bagli sigortasiz  (06.04.15 23:16:19) 
cevaplar için teşekkürler.

@brad pitt
şimdi doğru söylüyorsun ama yedekte tutan adam biliyorsun ara ara yoklar. ben geçmişimdeki birininin beni yoklayıp kendini unutturmamasına izin vermem. ancak bu böyle kendini resmen unutturup tam da benim olmasını istediğim gibi davranıp tamamen iletişimi kesmişti. ki dediğim gibi bir sürü ortak arkadaş ve konu olmasına rağmen. şehirler ayrıydı gerçi. bu bir etken olabilir. bir de her insanın iş tutuşu başka tabii. makulleştirmiyorum. içimde de ateş falan yok :D
evet his değil mantık diyorum. yoksa ben şu anda aşık falan da değilim zaten. 5 sene önce, o bana "takılalım işte yaa" derken aşıktım. o zaman "hayır" demek zordu. gurur da vardı, idealistlik de vardı, gençlik de vardı tabii. neyse.
muhalefet ediyorum sanma. söylediklerin önemli.

@heartache
input için teşekkürler. aslında galiba derdinin ne olduğunu çok umursamıyorum. sizinle yazışırken farkediyorum bunu.
X bi insanla tanıştığımızda "acaba" mertebesindeyken olan bütün belirsizlikler burada da var. ki bu aslında güzel bir şey. problem geçmişimde böyle bir durum yaşadığım birinin yeniden "niyetini" öğrenmek (o niyet her ne olursa olsun) gerekli mi? değil galiba.

@elorelia
teşekkürler. bulaşmamak daha mantıklı geliyor şu an.

@ibs
eh. karma diyorum :)
  • neyleyim  (07.04.15 00:14:07) 
Senin canın herifi istiyor ama ilişki koparmaya çalışıyorsun, onun canı seni istiyor ama ilişkiye çevirmek istemiyor. Ya isteklerinizi karşılayacaksınız ya da daimi itiş çekiş.


  • arnold schwarzeneger  (07.04.15 09:22:31) 
Sonucu yaz demeye geldim :)


  • brnbrs  (07.04.15 11:36:43) 
tipik boşta kalmış erkek davranışları, istediği sadece sevişmek..


  • mustee  (07.04.15 12:07:32) 
@brnbrs
görüşmedim.

@as & mustee
teşekkürler, haklısınız.
  • neyleyim  (07.04.15 20:54:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.