[]

ipad ile kablosuz ağa otomatik web login

eskişehir üniversitesinde kablosuz ağlara bağlanırken wireless.colubris.com diye bir adresteki ekrandan önce kullanıcı adı ve şifre girmeniz gerekiyor. işin sıkıntılı tarafı bunu her seferinde yapma gerekliliği dizüstü bilgisayarda ve android telefonda browsera hazır kaydetmiştim bu bilgileri en azından tek tıkla halloluyordu.
ancak ipad aldım ve her seferinde çıkan ekranda teker teker bilgileri girmem gerekiyor. bunun daha pratik bir yolu yok mudur?
otomatik oturum açmayı aktif hale getirdim ancak o başka bir şeymiş herhalde. safarinin şifreleri kaydetme ayarını aktifleştirdim ama hiç tınmadı. bilgi işleme sordum "abi ben anlamıyorum" dedi. (evet ben bugun bunu duydum.).
çok teşekkürler

 
Evet böyle bir problem var ios cihazlarda, şimdi normalde ağa bağlan dedikten sonra direkt bir sayfa açılıp giriş yapıyor olmalısın. Bunu wifi ayarlarına girip otomatik oturum açmayı pasif hale getirerek kapat. Şimdi ise ağa bağlanacak ama internete girebilmen için safariden bir sayfaya bağlanmaya çalışıp oturum açma sayfasına yönlendirilmelisin, o sayfada safari kaydederse kaydeder.
Açıkçası ios 5'te idi sanırım ios cihazlar bizim okulun ağına bağlanamıyordu.
Bizim okulda sistem daha iyi ilk bağlanırken web sayfasından değil normal kablosuz ağ şifresi gibi okul no ve şifremizi girerek giriş yapıyorduk.
  • atom karincanin torunu  (06.04.15 20:30:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.