[]

Washington DC için hangi time zone seçmeliyim? *capsli*

Offset: UTC/GMT -4 hours

Difference: 7 hours behind Istanbul

diyor.

Bu doğrultuda outlook'ta hangi timezone'u seçmeliyim?

Hata yapma ihtimalim yüzde 0 olmalı.

 
UTC-4'ü seçeceksin işte?


  • osurdum  (06.04.15 14:00:21) 
Ama 7 hours behind Istanbul diyor?


  • dessy  (06.04.15 14:02:56) 
Istanbul şu anda UTC+3, 7 hours behind Istanbul da UTC-4 oluyor.

www.timeanddate.com

www.timeanddate.com
  • osurdum  (06.04.15 14:06:08) 
Peki bu durumda herhangi birini seçmemiz yeterli olacak mı? tinypic.com

Washington DC geçmiyor çünkü?
  • dessy  (06.04.15 14:14:43) 
Yeterli evet. Orada ismi geçen yerleri verdiğim siteden kontrol edebilirsin; Washington DC ile aynı olduğunu görürsün. Hem de sağlama yapmış olursun. Saatleri ileri geri alan yerlere dikkat et ama. Bizde de Istanbul'un GMT+2 ve 3 olmasının sebebi ileri geri olayı.


  • osurdum  (06.04.15 14:17:23 ~ 14:19:18) 
Peki, hazır yakalamışken bir şey daha sormak istiyorum.

Gönderdiğim listede hepsi -4 iken, sizin dediğin şekilde kontrol ettiğimde +/- 1 olan yerler vardı. Burada sadece Asuncion, Canada ve Cuiabá Washington DC ile aynı. Diğerlerindeki fark saatleri ileri/geri almış olmalarından mı kaynaklı? Eğer öyle ise, bu çok büyük problemler yaratmaz mı? Yani ben kontrol etmemiş olsaydım atıyorum -4 göstermesine rağmen Santiago seçmiş olacaktım ama saat 7 demek istememize rağmen ve timezone aralığı öyle göstermiş olmasına rağmen aslında toplantı saatini 8 olarak set etmiş olacaktık. Dimi?
  • dessy  (06.04.15 14:29:25) 
Outlook kullanmayalı baya oldu ama bunu otomatik olarak düzeltiyor olması lazım.

Diğerlerindeki fark bundan kaynaklı. Bunu da verdiğim sitede yeşil bölümden görebilirsin. DST started diye bir bölüm var, DST = Daylight Saving Time.

Bir de güney yarım kürede bu olayı kullananlar saatleri biz ileri alırken geri alıyor, onu da hesaba kat.
  • osurdum  (06.04.15 14:37:20 ~ 14:39:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.