[]

Koşu bandı mı eliptik bisiklet mi?

Hangisi ve neden?




 
Koşmayı seviyorsan koşu bandı, sevmiyorsan eliptik. İkisi arasında yapılan iş dışında pek fark yok, etkileri birkaç küçük detay dışında hemen hemen aynı. Ben olsam koşu seçeneğine daha yakın olduğum için koşu bandı alırdım.


  • angelus  (06.04.15 11:52:52) 
üniverisitenin fitness'ına gidiyorum. geçen deneme amaçlı ikisini 15 dakika boyunca denedim. 15 dakika boyunca eliptikte 170 180 kalori yakarken koşu bandında 8km/h ile yaklaşık 110 kalori yaktım. bunlar tabi süper hassas sonuçlar değil ancak eliptik daha mantıklı duruyor. öte yandan konfor bakımından da eliptik bence daha iyi.


  • KidLazer  (06.04.15 12:37:03) 
Eve alacaksan eliptik. Hem gürültü yapmaz hem kollara da daha iyi gelir hem de eklemlere.

Kilon varsa ve ciğerin henüz çok kuvvetli değilse kesinlikle eliptik.
  • harzem  (06.04.15 13:05:08 ~ 13:06:09) 
eliptik bisiklet ile 14 kilo verdim kısa sürede, koşu bandı beni sarmadı. ha ama şöyle bi eksisi var eriyecem diye basenlerim kas yaptı aynı kalınlıkta kaldı ..


  • masa penisi  (06.04.15 13:10:53) 
7. seviyede 5 dakika eliptik yapmak, 12 km hızla 10 dk. koşu bandında koşmaktan çok çok daha fazla yorucu oluyor. eliptik daha tatmin ediyor insanı, spor yaptığını anlıyor insan. bence eliptik.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (06.04.15 13:16:21) 
5. seviye yazmak anlam ifade etmeyecektir çünkü ben genelde eliptikte 14te koşuyorum yani makinadan makinaya değişiyor ama yine de dediğinde haklısın eliptik daha iyi performans sağlıyor


  • KidLazer  (06.04.15 15:06:07) 
Fitness Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar adlı kitapta Serkan Yimsel, ikisi arasında koşu bandının daha sağlıklı olduğuna dair bir şeyler diyordu insan fizyolojisi bağlamında ve bilimsel makalelerle destekleyerek, ayrıntısını hatırlamıyorum ama.


  • candanag  (06.04.15 15:07:08) 
internette de birçok kaynakta eliptik bisikletin daha sağlıklı olduğu yazıyor, google'layabilirsiniz. her ikisini de kullanmış/kullanmakta olan biri olarak tavsiyem manyetik (kayışlı değil yani) eliptik bisiklet. hem sessiz hem inanılmaz çalıştırıyor her yeri. eklem ağrısı da çekmiyorsunuz. koşmak/yürümek için ise uygun ayakkabı ile açıkhava (beton/asfalt/toprak hangisi varsa).


  • orient blue  (06.04.15 17:20:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.