[]

müteahhit yavşaklık yaparsa

3 gün önce kadar karşı tarafımızdaki evin yıkımı sırasında duvardan kopan bir parça bizim binaya elektrik veren kablonun üzerine düşüp yere indirdi. Elektrik ani şekilde gitti geldi sonrasında voltaj düşüp yükselmesi falan oldu. evin sigortalarını hemen kapattım ama dün fark ettim ki bilgisayarımın ses sistemi bozulmuş hiç açılmıyor. Digiturk lnb kablosu da zarar görmüş yayın gidip geliyor. alt komşunun da kombisi bozulmuş aynı gün. kısacası kepçeci içine sıçtı her şeyin... gidip müteahhite durumu anlatıcam zararımızı karşılamasını isticem. Yok kardeşim kazayla oldu sonuçta para mara vermem derse hukuki olarak neler yapabilirim? Bu yol da kapalıysa ben yapacağımı biliyorum.




 
bence bir iş çıkmaz oradan... elektronik cihazlardaki sorunların o olayla başladığını ispat edemezsiniz sonuçta. evdeki olayla alakası olmayantüm bozuk, sıkıntılı elektronik aletleri müteahhite ödetir o zaman millet.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (06.04.15 10:35:12) 
bölgenizde bulunan elektrik mühendisleri odası'na gideceksiniz. 50 TL gibi bir bedeli olması lazım, oradan biri gelip sizin cihazlarınızı kontrol edecek. arızaların nedenini tutanakla size bildirecek. o tutanağı o arkadaşın gözüne sokabilirsiniz.


  • teknikekip  (06.04.15 10:35:48) 
iyi de ben ve alt komşum şu an mağduruz. artniyetimiz de yok ne olacak yani adamın yaptığı yanına kar mı kalacak? ya buzdolabı, difriz, tv falan da bozulsaydı o zaman milyarları bulan zararımızın üzerine soğuk su mu içecektik?


  • yazar yazmaz yazan yazar  (06.04.15 10:37:34) 
@benim adim kerim hepinizi severim gibi insanların yazdıklarını okudukça elim ayağım titriyor lan sinirden.

o binayı kim yıktırıyorsa onun sorumluluğuna gidebilirsiniz, burada kepçeci de suçlu olsa adam çalıştıranın sorumluluğundan doğrudan müteahhitten paranızı tahsil edebilirsiniz. teknikekip'in dediği gibi de yapabilirsiniz, doğrudan mahkeme yoluyla bilirkişi incelemesi de isteyebilirsiniz. müteahhitin gözüne sokmak için teknikekip'in dediği daha doğru. zararınızı ödemezse ihtar çekin. ihtardan sonra yine ödemezse bir güzel davanızı açın.

il neresi bu arada?
  • trajikomix  (06.04.15 10:55:31) 
İl istanbul


  • yazar yazmaz yazan yazar  (06.04.15 11:12:37) 
sizin tarafınızda hiç bişey çıkmazda gidin dövün onun için de hiç bişey çıkmıcak nasıl olsa. hukuk devleti mi burası, tabiki de değil. ama önce bi hukuk yollarını kapatın, elektrik mühendisleri odasından denildiği gibi belge alabilirsiniz.


  • masa penisi  (06.04.15 12:49:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.