[]

mülakat teknikleri

Merhaba,

Mülakatta dikkat edilecek hususlar, tuzak sorular, vs bilgilenebilecegim rehber tarzı bir yer önerebilir misiniz ?


 
bir rehber bulursanız beni de haberdar edin.. pek yakında bir mülakata gireceğim..

yine de kendimce cevaplarsam her mülakatın kendine has bir atmosferi vardır. kamu sektöründeki mülakatla özel sektör çok farklıdır. kamuda torpilin yanı sıra kılık kıyafet, komisyonla aranızdaki elektrik önemlidir. zaten ya bölümünzle ilgili ya da yapacağınız işle ilgili sorular gelir.
özelde ise ik tarafından muhtemelen internetten bulunmuş saçma sapan sorular sorulur. mesela bir arkadaşıma şöyle bir soru sorulmuştu, "bu pozisyon olmazsa başka bir pozisyonda çalışır mısın?" şimdi bu arkadaş avukattı ve "hayır" diye cevaplamış.. burada kendine verdiği değer ve özgüven açısından geçer not almış olmalı ki işe başladı. lakin mühendis alacak bir firma bu soruyu soruyorsa çok yönlü bir mühendis almak istiyor da olabilir. orada hayır derseniz birden çok pozisyonda çalışabilecek bir mühendis sizin yerinize tercih edilir. dediğim gibi çok karışık..
  • mahsusmahal  (05.04.15 19:35:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.