[]

rusça mı italyanca mı?

keyif için öğreneceğim. kariyer olanakları açısından sormuyorum.
kursa da gidebilirim.
iki kültürü de seviyorum. hangisini öğrenmek daha keyifli olur?

dış ticaret, iş bulursun vs diye cevaplamazsanız sevinirim. keyif için...haftada 10 saat filan ayırabilirim.

 
Her iki tarafa da aynı uzaklıkta biri olarak şahsen İtalyancanın daha keyifli olacağını düşünüyorum.. Elimde hiçbir veri yok tamamen hissiyat..
Şahsen İngilizceyi hallettikten sonra ya İtalyanca ya da İspanyolca öğrenmek istiyorum kulağıma çok hoş gelir..
Rusça daha zorlar gibi sanki eğer keyifse dert zora girmeye de gerek yok bence..
  • mutekebbir  (05.04.15 13:56:55) 
Rusça hiç bilmiyorum ama italyanca çok tatlı bir dil. Ben öğrenirken gerçekten eğleniyorum.


  • kaffle  (05.04.15 14:02:54) 
keyif için öğreneceksin tamam ama misal öğrenip hiç kullanmayı düşünmüyor musun? dil öğrenmek aynı zamanda bir kültürü de öğrenmektir, insanları ile iletişim kurma fırsatına erişmektir vs. hangisine daha yakın hissediyorsun?


  • neseranni  (05.04.15 14:06:22) 
Hem italyanca daha kolay bir türk icin harfler ayni ve baze kelimeler ayni anlama geliyor roma dili oldundan (ispanyolca, italyanca, portegizce ve fransizca) bunalrin hepsi roma dan gelme dil


  • samiabi19  (05.04.15 14:07:54) 
şahsen ben de italyanca derdim


  • sansar  (05.04.15 14:20:44) 
Zevkin öhöm keyfin dorukları için rusça.


  • buzdagi  (05.04.15 14:27:08) 
rusça hem dil olarak, hem olanak olarak hem de keyif olarak mükemmel bir dil. çok zengin. ama bu zenginlik zorluk derecesine de vurduğundan öğrenilmesi oldukça zor bir dil.

italyanca bilmiyorum, öğrenmeyi denedim bir ara, baktım öyle birkaç konu. ama rusça'ya kıyasla o kadar da artısı yok. rusça'ya alıştıktan sonra rusça'nın fonetiği de güzel geliyor.

ayrıca italyanca da kolay bir dil değilmiş (italyanca okuyan arkadaşlarım hep böyle diyorlar). ingilizceden basit değil en azından.

nihai olarak: hevesin varsa italyanca'ya, çok çok fazla hevesin varsa rusça'ya başla. yoksa o iş yürümez.
  • lesmiserables  (05.04.15 14:45:02 ~ 14:46:55) 
"a fish called wanda" isimli filmde söyle bir cevabi var.

www.youtube.com
  • question the answers  (05.04.15 16:51:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.