[]

internetten alışverişe vergi gelmesini neden istemiyorsunuz ?

selam arkadaşlar öncelikle gerçekten anlamadığım bir konu var instagram hesapları almış yürümüş durumda herkes buradan faturasız ürünleri alıyor millette paraları vergisiz cukkalıyor.esnaf umrumda değil ama bu insanlar haksız kazanıyor bence ? geçen bir kız arkadaşın instagram butiğinden ayda 20.000 tl kazandığını duydum arkadaşlar 20.000 tl ve 0 vergi.sistem buna nasıl izin verir aklım almıyor ve bu resmen haksız kazanç ali expressten 3 liraya aldığını 50 liraya almasını geçtim ama vergi vermemeleri beni gerçekten rahatsız ediyor.sözlükte biraz okudum herkes bu ek vergi olayına baya kızmış ama böyle de olmaz ki.bahsettiğim ebayden alınanlar vs değil onlar zaten vergili.ama instagram butikleri,facebook sayfaları bunlar vergi vermiyor bence gayette maliye tespit etmeli özellikle bu ayda 20.000 kazananları..siz bu konuda ne düşünüyorsunuz ?




 
Internetten alisveriste vergi var zaten, magazada oldugu gibi internette de KDV'li olmak zorunda satislar.

Instagram sayfalari vs vergi kaciriyorlar. Devletin bu yakalayamadigi satislarin vergisi icin isini duzgun yapan internet sitelerine ekstradan vergi yuklemesi dogru degil.
  • crown  (05.04.15 13:39:29) 
devletin alamadığı vergiler seni neden rahatsız ediyor ki. en büyük soyguncu devlet zaten. eze eze belini büktü vatandaşın faturaydı, vergiydi bilmem neydi diye.


  • bruceandwayne  (05.04.15 13:43:03) 
Vergi gelsin denilen bu tür satışlar olsa gelsin tabii ki. Vergisini veren insanlar enayi mi? Ama normal internet sitelerinden alışverişlere vergi gelsin deniliyor.
Bu instgramdan kendi yaptılarını satıp baya para kazananlar haberlere falan çıktı, öyle az bilindik bi olay değil yani. Sorumlu merciler bunun peşine düşüp gereğini yapmıyorsa neden biz ve düzgün şekilde işini yapan internet satıcıları mağdur olsun?

  • hala mi ceren yahu  (05.04.15 13:43:19) 
haa benim anladığım instagram satışlarını vs tespit edip vergi getircekleri.sitelere ek vergi gibi düşünmedim onlar vergisini veriyor evet ama vermeyenlerde var.
peki bu instagrama yok mu bir düzenleme ?bence de aynen vergilerini verenler enayi mi bu instagramın peşine düşülmeli kesinlikle. @crown @hala mi ceren yahu

  • Esinsin  (05.04.15 13:44:07 ~ 13:45:27) 
işporta tezgahları vergi ödüyor mu? ödemiyor. Zabıta görünce kovalıyor.

Hah işte dediğin butiklerde işporta. Banka hesaplarındaki hareketlilik elbet tespit edilir, o zaman cezayı yer onlarda..

Diğer tüm gittigidiyor satıcıları dahil olmak üzere, herkes vergilendirilmiş satış yapıyor.
  • yatagants  (05.04.15 14:21:45) 
adama demişler ki dile bizden ne dilersen ama sana verdiğimizin iki katını komşuna vereceğiz
adam da bir gözümü kör edin demiş.

şimdi senin arkadaşın 20000 lira kazanıyorsa bundan mutlu olman gerekmez mi? yok eğer mutsuz oluyorsan sana kötü bi haberim var, vergi verirse de 10-13bin lira kazanacak yani yine çok :(

devletin buna bi'şey yapması lazım
  • azizakin  (05.04.15 14:28:42) 
açılın ben muhasebeciyim:))) kendi mesleğimin olumsuz etkileneceğini bilsem de, bence ülkede vergilendirme sistemi değiştirilmeli. fatura kesme işi uygulanabilir olmalı. kısaca gelişen teknolojiye ayak uydurmalı.
gerçi yakın zamanlarda dünyada temsili demokrasi anlayışı da değişecek ama dur bakalım.

  • kocakum  (05.04.15 14:40:11) 
Arkadaşının vergi ödemesini istiyorsan maliyeye bildireceksin, şu şekilde satış yapıyor banka hesabına para yatırılıyor falan. Banka hesabına giren paranın hesabını veremeyince ceza yiyecek arkadaşın bu kadar basit.
Arkadaşının yaptığı internetten satış değil illegal satış.
İnternetten satışa ek verginin ne olduğunu anlamamışsın yüksek ihtimal, ek vergi geldi mi arkadaşını etkileyen hiç bir şey olmayacak ama geri kalan faturalı iş yapan hepsiburada trendyol gibi sitelerde ödenecek ek vergi ve onu firma değil biz ödeyeceğiz, yani arkadaşın ödeyecek olsa dahi onu alıcıya kitleyecek ve 20000 kazanmaya devam edecek.
  • atom karincanin torunu  (05.04.15 14:40:20) 
Orada bir karışıklık olmuş, normalde zaten internetten satan adamların da fatura kesmesi gerekiyor bir ayrıcalık yok. Sadece İnstagramdaki çakallar kafalarına göre kesmiyor.

küçük esnaf internetten alışverişe ekstra vergi gelsin istiyordu
  • gazozailacatmauzmani  (05.04.15 17:47:24) 
allah kimseye senin gibi arkadaş vermesin, kızın 20.000'tl sine gözünü dikmişsin.


  • docrivers  (05.04.15 17:51:05) 
@bruceandwayne'e katılıyorum
sadece beğendiğiniz cevaba tik koyacaksanız monolog kurup verdiğiniz cevaplara "ahaha ya nasıl da doğru dedim" diye tepki de verebilirsiniz ya da word'de takılabilirsiniz.

  • rakicandir  (05.04.15 17:52:23) 
senin bahsettiğin satış şekli, teoride de pratikte de bir dükkana gidip bir şey satın alıp fişini almadan çıkmakla veya bir telefon açıp köşedeki lokantadan eve yemek isteyip parasını ödeyip fişini almamakla aynı şey. bunlar yakalanırsa, yakalayanın cezasını kesmeye niyeti varsa cezası ağırdır.

aynı şekilde bu instagram butikleriyle falan maliye eğer uğraşmaya karar verirse, daha ortada instagram diye bir şey yokken bir geceyarısı parasız kalıp arkadaşından banka havalesiyle aldığı 10 liranın bile vergisini öyle bir alırlar ki, hepsi bir daha evine internet bağlatmaya bile tövbe ederler.

onun dışında, çarşıdaki kitapçının 30 liraya sattığı kitabı 20 liraya satan idefix zaten vergisini ödüyor. kitapçı dükkan kirası ödeyip idefix ödemiyor diye ondan daha yüksek oranda vergi almak her türlü haksızdır, en çok da tüketiciyi yani bizi vurur.

şöyle bir örnek vereyim, sigara, alkol ve benzinin vergisi sürekli çeşitli sebeplerle artıyor, bugüne kadar vergiler çok arttı diye iflas eden tekel bayi, benzin istasyonu gördün mü? onlar yine aynı şekilde kazanmaya devam etti. biz gelirimizin daha büyük kısmını yakıta, sigaraya ayırmak zorunda kaldık. online satış vergisi gibi bir şey olursa yine aynısı olacak.
  • atesikus  (05.04.15 18:02:43) 
Bir vergi mukellefi ol, kazancinin toplamda ne kadarini devlet aliyor bir gor, ondan sonra konusalim.

Ben bir sey soracagim, peki siz neden vergi gelsin istiyorsunuz? @azizakin konuya guzel ornek vermis.

Ben de bazi haksiz kazanclar goruyorum mesela.

Satilan her urun ve hizmetten kdv aliniyor. A firmanisinin urettigi urunlerin herbiri aliciyla bulustugu anda devlete de kdv oduyor bu urun icin (ya da hizmet icin). A firmasi bu urunleri satarak bir miktar kar elde etti, bu satilan urunlerin herbiriyle kdv vasitasiyla devlet de kar elde etti. Ama devlet diyor ki, bu kadar kar elde ettin senden de gelir vergisi alacagiz. Satin alanlardan %18 aldi, senin toplam kardan da bir %35 aldi devlet. Urun ve hizmetlerin her bir satisinda zaten vergi aliyor, sonra sana kalan kardan bir daha vergi aliyor. Simdi bu A firmasi 3 ortakli bir limited olsun. Yil sonu bu firmanin kasasinda gelir vergisini de devlete bayildiktan sonra bir miktar kar kaldi. Bu ortaklar yil sonu kasada kalan kardan bir miktar kendilerine paylasmak istiyorlar. Devlet yine geliyor, "aha cebine kar koyuyorsun, o zaman bana %15 stopaj ver bakalim". Urunler satilirken vergi alindi, firmanin payina dusen kardan da yine vergi alindi, sonra kalan pari cebi koyarken devlet yine vergi aldi. Paranin her bir hareketinde devlet bir kismi aliyor her turlu. ,

Simdi siz diyorsunuz ki "vergi vermiyor instagramdan satiyor, haksiz kazanc!"

Haksiz kazanc mi dediniz?
  • delifaruk  (05.04.15 18:28:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.