[]

X-ray cihazları

Bu cihazlar niye kültüre x-ray olarak geçmişler? Sanki zararlıymış gibi hamileler, çocuklar geçmez. Halbuki x-ray ile alakası yok sadece büyük boy metal dedektörü ve hiçbir zararı yok. Hem bu kadar insanın çeşitli bahanelerle bunları geçmemesi güvenlik zaafiyeti doğurmaz mı?




 
metal dedektörü ile x-ray farklı şeyler.

metal dedektörleri, manyetik olarak çalışıyorlar ancak havalimanı ve avm'de ki x-ray cihazları x ışını ile. arada fark var.
  • kobretti  (05.04.15 13:48:59) 
İşte çantalarımızı içine bıraktığımız tünel benzeri cihazlar xray sadece. İçinden geçtiğimiz cihazlar ise manyetik metal dedektörleri, onlarda kesinlikle radyasyon yok.


  • Haldamir  (05.04.15 14:15:40) 
cahillikten.

Evet Avm lere giderken geçtiğimiz şey zararsız, ama insanlar sanki röntgene giriyormş muamelesi yapıyor.
zararlı olan çantamızı falan verdiğimiz bantlar. içinde ne var ne yok gösterenler yani.
  • innerbliss  (05.04.15 14:16:20) 
hangi cihazlardan soz ettiginiz anlasilmiyor soruda.
x-ray cihazlari, terminolojide x-ray cihazlari olarak gecer (x-ray scanning equipment)
bu havalimanlarinda, guvenlikli mekan girislerinde, liman ve gumruklerde vb kullanilir.
hangi cihazdan soz ettiginizin bile anlasilmadigi dort cumle icinde, bu cihazlarin "hicbir zarari yok" yargisina varabilmeniz biraz dusundurucu.
cesitli kaynaklara gore x-ray cihazlarinin tumunde insan sagligi icin tehdit unsuru vardir, bunlarin imalat ve kullaniminda radyasyon olcumleri ve uzmanlari yer alir.
bahane diye nitelediginiz seylerin ozune inmelisiniz. dogurmayabilir.
  • viva paulista  (05.04.15 15:20:28) 
@Viva evet haklisin cok anlasilmaz olmus.

Bahsettigim cihaz bu www.elektramar.com.tr

Malum olaylardan sonra her tartismada bunlardan x-ray cihazi olarak bahsedildigini farkettim. Halbuki bu cihazlar manyetizma ile calisiyor ve tamamen guvenliler. Insanlarin burdan gecmemek icin kacinmasi gereksiz.

Diger guvenlik icin kullanilan esas x-ray cihazi ise bu www.xraybaggagescanner.com

Bunlar bildigimiz x isinlari ile calisiyor ve dogal olarak canli organizmalara zararlilar. Ama insanlar bundan gecmedigi icin bu konu disi.

Ama dedigin gibi basligi acarken ilk fotografi koymaliydim. Halk arasinda onlara da xray cihazi dense de hangisinden bahsettigimin belli olmamasi biraz karisiklik olmus.
  • Haldamir  (05.04.15 18:19:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.