[]

italyanca öğrenesim var ama

iş yerinde ya da sosyal hayatımda kullanacağım bir dil değil. unutur gider miyim konuşacak kimse olmayınca? daha önce almanca öğrendim goethe institute'den. kurs süresince iyi öğrendimi düşünüyordum ama sonra 1 yıl kullanmayınca çoğu şeyi unuttum.

bir de ankara'da tömer mi iyidir italyan kültür mü?


 
Yabancı dil nankördür, dediğin gibi kullanmazsan unutursun. İngilizceyi unutması zor günlük hayatta, bilgisayar başında, dizi film falan derken bir şekilde tekrar ediliyor kısıtlı da olsa. İtalyanca sıkıntı işte, bireysel olarak tekrar etmezsen unutur gidersin. İspanyolca öğrenmiştim bir ara, 3 kur falan gittim. Derdimi anlatacak seviyeye gelmiştim, şimdi tek kelime hatırlamıyorum diyebilirim. Hiç tekrar etmedim çünkü.


  • liriamer  (05.04.15 12:16:54) 
unutursun için yana yana. ayrıca italyancada vurgular çok önemli, dolayısıyla diğer dillere kıyasla çok daha fazla konuşma pratiği ve ezber gerektiriyor. acayip acayip işler. konuşmayacaksan uğraşma bence hiç. ankara için durumu bilmiyorum ama italyanca öğrenmek için italyan kültür her zaman daha iyidir, ben olsam orayı tercih ederdim.

imza: italyan dili & edebiyatı öğrencisi.
  • der meister  (05.04.15 12:19:53 ~ 12:20:02) 
Tunus'ta idea diye bir kurs var sadece italyanca ve ispanyolca ogreten. Giden arkadaslarim cok memnunlar ve tomer'e gore daha ucuz.


  • guvercin kanatli kadin  (05.04.15 12:50:29) 
italyanca almanca'dan daha kolaydir, nedeni de hem okuma kolayligi, hem de kulaga hos gelmesidir. yaptigim gozlemler ve bizzat sahsi ogrenim gecmisime gore olan budur.

italyancada genis zamani hemen ogrenebilirsin, iki uc cumle soylemek v.s gercekten kolaydir. fakat ilerleyen bolumlerde italyanca zorlasir, ozellikle "ci" edati ve congiuntivo isi biraz zorlastiriyor. ama genel olarak almancadan cok daha kolay ogrenilebilir diyebilirim.

gecmis: ingilizce fluent, italyanca fluent (5 senedir italyada yasiyorum), almanca hic bisey hatirlamiyorum (1 sene hazirlik vardi uni.de, 2 ay dayanabilmistim. cok kazikti)

italyanca iyidir, ama kullanmayacaksan cok da gerek yok cunku sadece italyanlar konusuyor.
  • no christ requires  (05.04.15 22:09:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.