bir tık, 10 kilometre yapıyor sanırım. ya hiç avrupa görmedin ya da özgürlük nedir bilmiyorsun.
- muhalif basın var mı? yok. sözcü vb. gazetler cumhurbaşkanı ya da başbakan başta olmak üzere hemen hemen hiçbir organizasyona giremiyorlar, engelliler.
- hayat tarzına müdahale var mı? var. "kızlı erkekli", "kızını serbest bırakırsan", "en az 3 çocuk", "dindar nesil yetiştireceğiz", okulların imam-hatip'e çevrilmesi, zorunlu din derslerinin gerçekten zorunlu hale gelmesi
- düşünce suçu var mı? var. karikatüristler içeri alınmaya çalışılıyor, haber kanalları, gazeteler yargılanıyor, hapishaneler gazeteci dolu, fazıl say örneği var.
- protesto yapılabiliyor mu? hayır. kamu'daysan ya da yandaş bir yerde hatta yandaş olamasa da akp'li patron olan yerde işini kaybediyorsun, kaybettiriliyorsun. sokakta yaparsan polis terörüne maruz kalıyor, yakalanırsan fişleniyorsun.
bilemedim. nasıl bir tık ise artık :)
0