[]

viski çeşitleri ve farklılıkları

hiç fiski içmedim bunların bi burbon bi de skoç diye 2 türü olduğunu filmlerden biliyorum sadece. başka türleri var mı? varsa nedir ve farkları nedir?




 
  • masa penisi  (04.04.15 19:45:19) 
jack daniels, chivas regal, jb içiceksen hiç paranı harcama. git bira iç. eğer viski icicem diyosan en en kötü jameson iç. daha sonra parana göre değişir. ardberg, talisker, henessy, glenfiddich ve bana göre en güzeli lagavulin. on the rocks olmasın. single malt içiceksen bir yada iki damla su damlat. yine benim zevkime göre single malt iç.

ama viski pahalı bir zevktir. bir gecede bir şişe içilmez. amele gibi içilmez. ortam temiz ve toplu olmalı, ortam havalandırılmış ve ılık olmalı. mumlar yakılmalı. sevdiğin müzik konulmalı.

ha ben bzen dışarı cıkmadan shot atıyorum ama chivası. hızlandırıyor.
  • mgser  (04.04.15 23:18:24) 
viskinin ikiden çok çeşidi vardır. popülerleri özetlemek gerekirse
scotch viski 2 kez irish viski 3 kez damıtılır aralarındaki en belirgin fark olarak bu söylenebilir. Irish daha hafif, rahat bir içime sahiptir yani. Scotch biraz daha ağır, daha isli yani ağır kokulu ve kömürümsü tada sahip viskidir. Harman viskidir ayrıca.
küçük bir bilgi: popili bi marka olan chivas regal viskilerinin piyasa sürülmeye hazır olup olmadığına karar veren bir abimiz vardır ve kendisi bu kararı burnuyla verir.
fıçılardan örnekler alınır bu abimiz koklar hepsini "bunu piyasaya sürün, bunu siktir et" der ve öyle olur o iş. hayatı boyunca parfüm deodorant falan kullanması yasak olan bir kişidir, bütün olayı burnudur çünkü.

neyse,
tenessee/bourban amerikan viskisidir. irish ve scotch'dan en önemli farkı ağırlıklı olarak mısırdan üretilmesi. ayrıca bu viskiler kömür filtresinden geçirilerek o malum isli tadı alırlar.
viskinin üretiminin babadan oğula geçtiği irlanda iskoçya gibi yerlerde viskiye buz konulması ağır eleştiri konusu genelde de küfürlere hedeftir.
son bir küçük bilgi, viskilerin yıllandırıldıkları süreçte belli bir kayıp yaşanır buharlaşma falan yoluyla. bu kaybedilen kısma meleklerin payı (angel's share) denir.

edit: bir küçük bilgi daha, viskiyi kadehteyken koklayıp aromasını falan hissedebilirsiniz, eğer kadehin içine 1-2 damla su damlatırsanız da bu aromalar patlayıp çok daha belirginleşip açığa çıkacaktır.
  • naberabi  (04.04.15 23:43:36 ~ 23:45:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.