[]

dhkp-c operasyonunda yakalanan almanya asıllı ajan

ekşi'de bununla ilgili bir başlık açılmamış sanırım, şaşırtıcı. gören duyan varsa bir link paylaşsın. ilgili videoda yarım yamalak aksanıyla örgütün sloganını atmaya çalışıyor.

www.youtube.com


 
@corneillus

hatta "dhkp-c operasyonunda yakalanan alman mit ajanı" olarak arattım, yine sonuç yok.

asıl korkum 50 yaşını geçmiş bir almanın, 50'lerden beri sovyetlerden çok çekmiş bir milletin vatandaşının marxist-leninist bir terrorist grubun sempatizanı olduğunun iddia edilmesi olacak ve bu çok normal bulunacak.
  • vapurlarfalan  (04.04.15 18:31:54 ~ 18:39:00) 
Meselenin iç yüzünü bilmeden yardırıyorum:

Daha öncesinde Aliza Marcus isimli bir gazeteci, Kan ve İnanç ismiyle dilimize de çevrilmiş olan bir kitap yayınlamıştı. PKK tarihiyle ilgili olan kitap için hem eski hem de yeni militanlarla görüştü, bu yüzden ne örgüt ne de devlet kendisinden hiç haz etmedi. Çünkü örgütün günahı sevabı neyse, olabildiğince objektif bir şekilde ortaya koymaya çalışmıştı.

Bu yakalanan kişi de bir gazeteci olabilir, Türkiye'de varolan devrimci yapılar üzerine bir araştırma yapıyor olabilir, arkadaşlardan veya Grup Yorum'dan etkilenip sempatizan olmuş olabilir. Bu yakalanma hadisesi kendisinin örgüt üyesi veya ajan olduğunu göstermez.
  • sevgikusunkanadinda  (04.04.15 19:01:58) 
henüz yazdığım cevaptaki ironiyi anlamadan "o mit değil bnd" deyip sonra da çok zeki olduğunu kimse iddia etmesin. Bu kadar sığ insanlar bilip bilmeden cevap da yazmazsa iyi olur. hem soruya cevap değil hem de alakasız yerlere çekiliyor konu.

ayrıca @sevgikusunkanadinda beni yanıltmadığı için üzüldüm.

Soru: Sözlükte başlığı var mı?
  • vapurlarfalan  (04.04.15 19:36:12 ~ 19:43:03) 
hahaha 70 iq ile uluslararası komployu deşifre etmiş teşkilattan küçük berkay.
cevaptan sonra edit: 70 iq abartılı bir tahminmiş

  • rygard  (04.04.15 20:00:08 ~ 20:47:30) 
@rygard sözlüğün %95'i bu şekilde. adam oturduğu daşşak kokulu odadan mit'i deşifre ediyor. Süper zekalı olduklarından türkiye'de yaşamayı da herşeye tercih ediyorlar zaten.


  • vapurlarfalan  (04.04.15 20:22:29 ~ 05.04.15 03:12:23) 
normalde girdiği üniversite derslerininden, sınavlarda 70 alamayıp, iq olarak kendini 70 üzeri görüp cevap yazanlar burda çok. seninde katılcağın gibi kendini "ben herşeyi zaten çözdüm, yorumlara acıyorum, insanlar çok aptal" modundaki süper zekalar genellikle ekşi duyuruda millete laf yetiştirmeye çalışıyor. ama hiç biri kendini yalnız hissetmemeli, sonuçta dünya büyük ama kendince daha büyük akıllarında oynanan oyunları çözebilecek kadar da küçük.

Kendini yalnız hissetmemeliler sonuçta bir dünya bu kendini akıllı zanneden aptallardan oluşuyor.

bazıları kendine duyuruda millete akıl verebilecek kadar güven duyuyor. Değil mi? senle hemfikirim.
  • vapurlarfalan  (05.04.15 03:56:22 ~ 05:39:10) 
  • baldur2  (05.04.15 04:11:52) 
Beni şaşıtmayan bir gelişme; ihbar sonrası bu kişinin kimliği ortaya çıktı.

"Terör örgütü DHKP-C’ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan Alman uyruklu İngiliz Kaczynsk'in ajan olduğu, cezaevinde de kendisini imam olarak tanıtıp ajan aradığı anlaşıldı.
Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve çıkartıldığı mahkemece tutuklanan Alman uyruklu İngiliz vatandaşı Stephan Shak Kaczynsk'ın İngiliz ajanı olduğu belirlendi.

Kaczynsk'ın İngiliz ajanı olduğu, Göteborg ve Maristat Cezaevi'nden arkadaşı İ.K.'nın polise yaptığı ihbarla ortaya çıktı.

2010 yılında Stephan Shak Kaczynsk'ın beraber kaldıkları cezaevinde imam olduğunu ve kendisine İngiliz ajanlığı teklifinde bulunduğunu söyleyen İ.K. fotoğraflarını görünce tanıdığını ifade etti."

bu tarz haberlerin AKP ye yarayacağı düşüncesiyle "özgür basın" bunları dillendiremiyor. bu kişi ilk yakandığında da "özgür basın" tarafından haber değeri görülmemişti.

www.haber7.com
  • vapurlarfalan  (22.04.15 20:25:15 ~ 20:30:51) 
Biri haber7 linki vermiş öbürü haber.sol

İkisi de çok tarafsız
  • corneillus  (22.04.15 21:27:52) 
işte bunlar hep cahil olduğu konuda cesurca konuşabilmek ve alakasız şeyleri bir araya koyup bunu doğru olarak birilerine yutturabilmek. çıkıp savunan da var bu abuklukları, orası daha da saçma işte.

bnd'nin komünist-radikal sol illegal örgütün şehir gerillası eylemini desteklemesi nedir yahu en başından? ne yiyip ne içiyorsunuz gerçekten... elinde hiç başkası kalmamış gibi Lehçe soyadlı, Alman uyruklu İngiliz ajanını, Türkiye'de iş yapmak adına imamlık örtüsü ile cezaevine yollayan mi6 hayal etmeler, vesaire; rastgele sözcükler yazıp sonra sözcüklere ek, aralara da bağlaçlar koyup anlamlı birşey mi oluşturmaya çalışıyorsunuz?
  • kulkke  (22.04.15 21:32:33 ~ 23.04.15 04:59:30) 
@corneillus enson yazdığım gibi bu tarz konular bir şekilde haber değeri bulamıyor. kim tarafından? dhkpc terröristlerine laf söyletmemede usta olan kişiler taraafından. kim bunlar dersen bugün tanıştım birisiyle adam savcıyı öldüren herife şehidimiz diyor ve kendisi hardcore chp'li, bulunduğum ilin konularını mhp gençlik kolu gibi çok iyi biliyor(espiri yok). ifade özgürlüğü diyorum ama bir yandan da bu kişiyi polise "canlı bomba olabilir, kendisi değilse arkadaşları olabilir" şeklinde ihbar ederek vatandaşlık görevimi yerine getiriyorum. bu kişi çok sevdiği batıda "ermeni soykırımı yoktur", derse önce polis tarafından göz altına alınır sonra para cezasıyla cezalandırılır. ifade özgürlüğünün beşiği değil mi* ama olay doğruyu tartışmak değil, bekçiyi dövme. keşke bir isveç olsa. ama isveçte kimse kimseyi öldürmez bırak öldürmeyi aklından bile geçmez. ondan sonra akp yi isveçle kıyaslarlar. yok orda ifadew özgürlüğü var. lan yarrağım sen kendi ülkende özgürlükçüyü bırak adamlar para vermeyeni öldürüyor haberin yok. sweeden a özeneceğine git chp içindeki aşırı milliyetçileri temizle tabi sen de onlardan biri değilsen. ki herkesin bildiği gibi şakası bile kötü. chp de güzel bir strateji var iktidara gelemeyeceklerini bildiklerinden bol dağıtıyorlar. herkes mazot 1 lira olcak dediğinde millet güldü, o strstejiyi kimse kabullenmedi bakalım mhp ile bir ortaklık kurarsak kimse verdiğimiz sözleri sallamaz modunda takılıyor, bir çok akıllı onlsr var halk da salak amk.


  • vapurlarfalan  (23.04.15 04:38:14 ~ 10:24:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.