[]

donanımdan anlayanlar

Buradaki bilgisayar ne kadar idare eder, videoları izledim de, 2-3 sene götürür mü?

www.technopat.net


 
götürür ama upgrade'e oldukça kapalı bir bilgisayar. o anakart ile g3258 dışında bir işlemciyi pek düzgün oc edemezsin. çok nadir bazı oyunlar sanırım 4 çekirdekli işlemci istiyorlar, yeni oyunlar en azından belki işlemci o konuda sıkıntı çıkarabilir ama oc olarak çok iyi bir işlemci hız konusunda tatmin eder kesinlikle. ram zaten eklenir o kolay. ekran kartı ise 750 ti baya iyi aslında hem düşük güç tüketimi hem de oldukça ucuz. eğer 2 sene dertsiz götürsün istiyorsan 3-4 sene bile götürür açıkçası beklentilerine göre. bence gayet iyi bir sistem.


  • soul sacrifice  (04.04.15 17:11:07 ~ 17:11:58) 
işlemci/board hariç olabilir.
ben olsam amd fx 6300e giderim, düzgün biçimde overclock ile mark skorları neredeyse +%20 olacaktır. fiyat farkı gayet az. uygun bir amd board ile kombinasyonu yapılıp diğer ekipmanlar kullanılabilir. Ama söyleyeyim her halükarda o board olmaz, bela olur, tümden değiştirmek gerekir sonradan, çok anlamsız seçim olmuş.

eğer amd tarafına geçilecekse ekran kartı olarak da bütçe azsa r7 265, yüksekse r9 öneririm.
  • rygard  (04.04.15 17:12:02 ~ 17:16:36) 
tekrar baktım linke, ram seçimleri de gayet boktan olmuş. üstelik sadece 2 dimm slotu olan kartı 4*2gb ile kitlemişler. CAS'ı daha düşük bir ram kiti lazım, kingston veya corsair vengeance serisine gidilebilir. Galiba linkteki konfigrasyonu görmezden gelip baştan yapmak daha iyi.


  • rygard  (04.04.15 17:29:26) 
"yeni BIOS ile işlemcimizi bir Core i3 seviyesinden Core i5 seviyesine çıkartmamıza imkan tanıyacak."

çıldırmış mı lan bu millet?

cevap: o paraya öyle bir kasa toplayarak paranı boşa harcamış olursun. 750ti kartı seni 1 sene sonraya belki götürür. belki.
  • cetoxim  (04.04.15 17:31:27) 
olmazsa ilerleyen günlerde sistem tavsiyesi sorusu açarım. :) teşekkürler cevapalr için.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (04.04.15 17:32:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.