[]

Kalp Krizi Geçiren, Valinin Azarladığı Öğretmen Hakkında

"Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun geçen Perşembe öğrencilerinin gözü önünde hakaret ederek sınıftan kovduğu Eğitim-Sen üyesi matematik öğretmeni Halil Serkan Öz, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Vali'nin sözlerinin ardından düzenlenen 'Öğretmene Saygı Yürüyüşü' nde rahatsızlanan Öz, eylem sırasında hastaneye kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Öz, ambulansla Bursa'ya sevk edildi. Ambulansta iki kez duran kalbi çalıştırıldığı belirtilen Öz, hastaneye yetiştirilemeyerek yaşamını yitirdi."

Bu haberdeki ayrıntılara takılıyorum şu anda. Kalp krizi geçirdiği anlaşılıyor (birçok belirtisi var zaten bunun, yanılmak kolay değil sanırım) ardından nasıl Bursa'ya sevk edilebiliyor? Yalova'daki hastanenin nesi eksik, Bursa'da yapılıp da Yalova'da yapılamayacak nasıl bir müdahale olabilir? Eğer sözkonusu olan ağır bir ameliyatsa, en azından durum stabil hale gelene kadar bekleyemez miydi?

Özellikle de konu hakkında bilgisi olan doktor arkadaşlardan yorum bekliyorum.

 
belki yalovadaki hastanede yoğun bakımda ya da serviste yer yok, başkasını kovup bu hastayı da alamazlar
belki yalovada uzman doktor yok
kalp krizine çoğunlukla ameliyatla müdahale edilmez zaten

ayrıca kalp krizi belirtileri her zaman gümbür gümbür gelmez
  • la noix  (04.04.15 12:42:46) 
Şiddet illa fiziki olmaz, eylem alanında eylemci öldüren polisle pek bir farkı yok.

KATİL VALİ KATİL AKP
  • Cursed Chico  (04.04.15 13:21:59) 
yoğun bakımda yer yoktur yalovada. bursada bulununca oraya çıkarmışlardır. ambulansta kalp durması bursaya giderken olabilir, Yalovadaki hastaneye giderken de olabilir. stabil olmadan hasta çıkmaz tabi ama sonuçta yoğun bakım hastası. durumu kritik.


  • rnks  (04.04.15 14:55:08) 
bu tür sevklerin sıklıkla nedeni anjiyo ünitesi bulunmaması oluyor. en yakın anjiyo ünitesine sevk yapılıyor.
muhtemelen yalovada anjiyo yoktu.

  • siradisi00  (04.04.15 15:33:58) 
(bkz: takotsubo kardiyomyopatisi) olabilir. daha az görüldüğü için tanıda hata yapılmış olabilir. müdahaleleri farklı mıdır tam bilmiyorum.


  • bass solo take one  (04.04.15 15:40:10) 
doktor arkadaşlar zaten açıklamış
uzman doktor bulanmayabilir, anjiyo ünitesi bulunmayabilir, olsa yer olmayabilir, yani olası tıkalı bir damarı açamayabilir kapağı değiştiremeyebilirler, bozuk kalbi (!) bağlayacak cihazları yoktur, cihaz varsa tek doktor olup izinli vs olabilir
olur da olur
benim memleketim 140 bin nüfuslu bir ilçe ve uzman doktor yok gibi birsey, hiçbir ameliyat yapılamıyor. Çok basit genel cerrahın yapacağı ameliyatlar bile sevk ediliyor sağa sola, değil ki kalp uzmanı olsun da koroner yoğun bakımı olsun da, hadi oldu yer bulunsun hayal bunlar. Serum taktıkları ateşli, kusan hastayı sedye yok diye hastaneden kovalıyorlar...Yalova da 200 bin filan nüfuslu sanırsam durumlar benzer.
  • niye ama  (04.04.15 17:15:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.