[]

Cemaat evleri

Dostlarım, romalılar, İstanbula taşınıyorum kız arkadaşım münasabetiyle ondandır kalacak yere ihtiyacım bulunmakta( ev kalacak yere açmadım çünkü bence spesifik bir konu ama yanlışsa özür dilerim moderasyonun ellerinden operim) sorun şu ki 1200 tl gelirim olacak aylık nasıl geçinicem ya la ben.

Eskiden cemeaat evinde kalan bir arkadaşım aylık 150 tl ödediğini söyleyince bir de burdan sorayım dedim( kendisi kavgalı ayrıldı)

4.levent,nişantaşı(tercihimdir işim orda olacak) kalacak cok ucuz yer arıyorum, çok iyi uyumlu biriyimdir(ev arkadaşı arayanlara selamlar) var mı nasıl cemaat evi bulmaya yardım edicek.

 
şakirt olabilmek için önce sözlü mülakata girmen gerekiyor yalnız. sabah namazı, cevşen ve namaz sonrası tesbihatler.. yapabilecek misin?


  • cetoxim  (03.04.15 20:40:32) 
dini bilgim gerçekten yüksektir aslında pek uygulamasamda.


  • acukan  (03.04.15 20:53:44) 
bildiğim kadarıyla sohbete 2 devamsızlık hakkı var(dalga geçmiyorum).


  • tuzumkuru  (03.04.15 21:27:22) 
Nisantasinda var uygun cemaat evleri.


  • istege bagli sigortasiz  (03.04.15 21:39:10) 
Cemaat evlerinde maddiyatı olmayan maneviyatını verir. Mükemmel bir gönüllülük ilkesine göre çalışır cemaat evleri. Eğer paran yoksa senden arkadaşının bahsettiği gibi bir meblağ alırlar sadece. Fakat asla namazları aksatmamalısın, eve geç vakitte gelmemelisin. Harama girmemelisin, evde kati suretle sigara içmemelisin. Bunların yanında eve erzak sağlayan esnafların çocuklarına evde ders verir, namaz kıldırır, kuran okutursun. Onların abileri olursun.

Cemaat evlerinin iyi niyeti suistimale tahammülü yoktur. Orada kalacaksan gerçek bir müslüman olmalısın. Cemaatine göre değişmekle birlikte, genel olarak F.G'ye taparlar. Evde onun kitapları okutulur, onun ilkeleri bellenir.

Not: Hiç cemaat evinin mensubu olmadım, agnostiğim.
  • yirmisantim  (03.04.15 21:49:15) 
Cemaat evlerinin de belli dozajları var. Yirmisantim çoğunlukla haklı; ama özellikle boğaziçi üniversitesi çevresindeki cemaat evleri daha rahat ve liberal oluyor. Genel olarak perşembe akşamları olan okumalar, sohbetler var. Onlara katılım şart. Arada cemaat anketörlük vs gibi işler veriyor onları yapman lazım. Bazı gezilere vs katılman önemli. Dönüşümlü olarak yemek ve temizlik de yapman lazım. Ama ders vermek zorunda bırakılan hiç görmedim, en azından bu çevrede.

Yani adamların belli limitlerine uyduğun sürece kullanabilirsin cemaat evlerini. Abiler falan da biliyor bunu zaten. Yani niyetini vs.

vakit namazlarına uyman da tamamen ev abisine bağlı. Onun raporlamasına bakarlar yani.
  • kmlcn  (03.04.15 22:07:38 ~ 22:08:34) 
De iste hic baglantim olmadigindan be yapariz ne ederiz bilemedim ortada kaldim


  • acukan  (04.04.15 14:42:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.