[]

korsan mp3

neden indiriyorsunuz huleyn! yok lan şaka kim ne yaparsa yapsın soru o değil, şimdi bu konu ile ilgili çeşitli fikirlerim, bizzat sanatçılardan duyduklarım vs var.. ama her insanın fikri gibi her sanatçının bile fikri değişiyor.. o halde sizin bu konudaki fikirleriniz nedir? yönlendirme yapmamak için kendi bildiklerimi ve fikirlerimi yazmıyorum.. belki sonra..

- neden mp3 indiriyorsunuz / indirmiyorsunuz? // neden orjinal albüm satın almıyorsunuz / alıyorsunuz?
- sanat, emek gibi konulara nasıl bakıyorsunuz?
- bir sanatçı olsanız konuya yaklaşımınız nasıl olurdu? (sanatçı iseniz nasıl yaklaşıyorsunuz?)
- (edit) sözlükte, bloglarda konu ile ilgili bildiğiniz güzel fikirler içeren yazılar var mı? sizin veya bir başkasının?

bonus;
bazı sanatçılar var yamulmuyorsam örnek zardanadam değilse de başka birileri albümlerini internetten yayıyor ve orjinal albüm satmıyor sadece konserlerden para alıyorlardı.. var mı böyle sanatçılar bildiğiniz?
bu arada sago da pek çok güzel şarkısını kendi internete atmıştı evet.. "ep" deniyordu sanırım? bandrolsüz?

 
(git: 91679)


  • sourlemonade  (28.08.09 15:09:18) 
bonus: (bkz: bandista)


  • dambil  (28.08.09 15:15:30) 
bir sanatçı olsam mazhar alanson gibi düşünürdüm , o da indiren indirsin benim şarkılarımı demiştir. sanat para için değil halk için nihayetinde. sonuçta eminim her biri şarkılarını indiren bütün insanlardan daha paralı ve refah içinde yaşıyor. açgözlülükten başka bişey değil. emek evet ama şarkılarını seven insnalar olmasa o parayı kazanamayacaklar.maddi hayatları sadece albüm satışlarına bağlıymış havası vermeleri saçma diye düşünmekteyim.


  • yuhnts  (28.08.09 15:19:53) 
- içerisinden sadece bir-iki şarkısını sevdiğim albüme para vermek içimden gelmiyor doğrusu. zaten albüm fiyatlarıda oldukça pahalı asgari ücrete göre. ama içerisindeki şarkıları çok seversem emeğin harcandığını düşünürsem gider alırım. mesela pink floydun the wallı internette bulamayacağın yer yok bende indirmiştim ama sonra gidipte orjinalini aldım. ama bir pop-rap şarkıcısın emek verdiğini düşünmüyorum.(mj ayrı tabiiki de) şarkıya bakıyorsun dıptıs dıptıs başka bişey yok 6 tane de nakarat iki satır kelimeyi tekrar o kadar. görgüsüz gibi kendi resminide cicili bicili elbiseleriyle albüm kapağı yapıyorlar görgüsüz gibi.
- emeğe her zaman saygı duygarım, türk milleti de imkanlar dahilinde duyar.
- sanatçı olsam albümden değil konserlerden, turnelerden para kazanmaya bakardım.
- bonus: bir metal grubuda vardı böyle.
  • wertyu  (28.08.09 15:24:08 ~ 15:26:26) 
- pratik ve ücretsiz. / her şeyi indiririm ama iron maiden'ın neredeyse bütün albümlerini ve bir çok dvd'sinin orjinalini satın aldım. yine de hepsinin internetten indirilmiş hali de var çünkü müzik dinlemek ya da bir konser izlemek için cd/dvd takmak gereksiz geliyor.

- emeklerine karşılık yeterince para kazandıklarına inanıyorum. zaten gerçekten emek harcayarak müzik yapan sanatçıların sıkı takipçileri oluyor ve bunlar orjinal ürün satın alıyor. ayrıca konserler var.

- sanatçı olsydım isteyen indirsin derdim. böylece güzel reklam yapmış olurdum.

bonus: coldplay'de bir albümlerini kendi sitelerinden paylaşıma açmıştı.
  • bira sisesi kapagi  (28.08.09 16:10:53 ~ 16:11:57) 
feridun düzağaç bir keresinde albümlerinizin korsan alınmasına kızmıyorsunuz gibi bir soruya hayranlarım müziğimi dinledikçe benim için sorun değil demişti. işte bu açıdan bakarsak sanatçıyla para kazanmak isteyen arasındaki farklı görürüz.

eğer gerçekten sanatına önem veren, kaliteli müzik üreten yada film çeken biriyse orjinal alırım. ama karşımdaki, hegün frklı mankenle anılıp, yemediği halt kalmayan biriyse hiç düşünmem indiririm. zaten o da 1-2 şarkıdır. alcağım anatçının 1)sanatı 2) kişiliği benim için ilk sıradadır. bunun dışında bazılarının 2 şarkısı güzel diğerleri fos, onları satın almıyorum ama tüm şarkıların iyi olduğunu düşündüklerimi alıyorum.

aslında zaten sanatçı halkın gözünde saygın birisi olursa halk alır. bence sanatçılar öyle korsan alınıyor diye üzülmesinler. hak edenin orjinali alınıyor.

ilk anlattığım olaydan beri ben hep f d nin orjinl albümlerini alırım. gerçekten sanat yapan bir iki insana katkıda bulunmak için.
  • you are my lethe  (28.08.09 19:46:35 ~ 19:48:09) 
evet evet, ben her zaman paranin albumle degil de, konserle kazanilacagini savunmusumdur. yani bana sanatcilarin album cikarip korsan almayin diye aglamasi gercekten sacma geliyor.

madem yapabiliyorsun beste/gufte; yap. sonra git mukemmel bir turkiye turnesi ayarla, didik didik gez butun illeri. biz indirelim sarkilari, sen de parani konserden kazan. belki bi noktayi atliyorumdur ama genel dusuncem bu yonde.

bir de dusundum de yillardir hic bi seye para vermemisim, her seyi indirmisim. hay allah :)
  • osuruklu  (29.08.09 11:32:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.