[]

biz ne yeteneksiz milletmişiz (CAPS li)

türk ressamı diyince akla gelen ilk 20 ressamdan biri olan fikret muallanın eserlerine (2 örneği ekte mevcuttur) baktım da,

1) ya benim cidden estetik zevkim yerlerde

2)yada "koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi" derler hesabı, bu adama ressam diyorlar.

hangisi?

not: adamın en kötü resimlerini seçmişsindir sen diyenler fikret muallanın eserleri diye aratabilirsiniz.

 
yazdıklarını okuduktan sonra picasso hakkındaki yorumlarını gerçekten merak etmekteyim.


  • loveinaflipbook  (03.04.15 16:09:36) 
google'a "hoca ali rıza resimleri" yazarsanız sizi tatmin edecektir sanıyorum.


  • u  (03.04.15 16:14:21 ~ 16:14:30) 
bunlar da picasso. o zaman fikret mualla picasso'dan daha yetenekli demektir.

www.theguardian.com

uploads2.wikiart.org

porterspaintpalette.blog.com

tarz meselesi. mualla'yı beğenmediyseniz osman hamdi veya ibrahim çallı verelim size.
  • halanne  (03.04.15 16:14:36) 
ya baktığın yerden söylediklerin doğru ama sanat o şekilde okunmuyor maalesef. klasik eserlerden zevk almak da bir tercih, diğer eserlerden de.

www.jackson-pollock.org
www.pablopicasso.org

edit: bir sanat eserinin tatmin edici olması için %100 gerçeklik sunmasını beklemek (her türlü sanat dalı için) biraz haksızlık olacaktır.
  • freya  (03.04.15 16:15:25 ~ 16:18:25) 
1

Kendimden biliyorum. Dünya genelinde de durum farklı değil.
  • long live rock n roll  (03.04.15 16:17:05) 
@loveinaflipbook, acaba bu yorumu ilk kim yapacak diye merak ediyordum ama sizden beklemezdim. picassoyla fikret muallayı karşılaştırmaya diyecek bir şey bulamıyorum.

ayrıca bu yoruma istinaden cevabınızın 1 olduğunu kabul ediyorum
  • yemrem  (03.04.15 16:17:57 ~ 16:22:50) 
@yemrem, dostum yanlış anlama, herhangi bir hakaret, küçümseme vb anlamda yazmadım. picasso'nun kendisi bu adamı ve eserlerini beğenirmiş, övermiş sağda solda. o yüzden dedim.


  • loveinaflipbook  (03.04.15 16:23:51) 
@ u ve halanne, bi hoca ali rızayla, nazmi ziyayla, ibrahim çallıyla, osman hamdi beyle, mahmut cudayla, feyhaman duranla alıp veremediğim yok.

tarzımız tutmuyor demek fikret mualla ile
  • yemrem  (03.04.15 16:28:37) 
Bedri Rahmi Eyüboğlu desen bir nebze anlardım , iyi bir şair olmasına rağmen vasat bir ressam diyebiliriz kendisine sanırım.

Ama Fikret Mualla modern turk resim sanatının en yetenekli ressamlarından birisi.
  • old possum  (03.04.15 16:40:23) 
gidip de en iyi eserlerini de seçmemişsin hani, nature morte ilk tablo ki? isteyen aratsın demişsin de, her neyse.

resim denilen meret, birşeyin "tıpkısını çizmek" üzerine değil, iyi resim de o değil; yani, mevhum buna indirgenirse öyle saçma sapan oluyor işte. hakaret etmek için yazmıyorum bu arada ama işte, saçma şimdi kalkıp adama kötü ressam demek, avant-gardedan, expressionismden hazzetmeyen için de saçma.

ne bileyim, gidip Kandinskiy'e baksan, onu da beğenmezsin sanki, ne bileyim Degas falan da basit görünür, Renoir tabloları güdük gibi olur. hayır, öyle çok yeni şeyler de değil birşeyin kopyasından öteye gitmek, antik dönemlerdeki bazı uslüplar da dışına çıkıyor plastik sanatlarda vesaire. yani, ne kadar kabahat bilinmez de, sebebi içli dışlı olmamaktan da öte, dar "tıpkısının aynısı" benzeri bir beğeniden öteye gitmemen.
  • kulkke  (03.04.15 16:52:08 ~ 18:08:51) 
hiç yapılmamış bir açıklama yapma gereği duydum...
bu adamlar böyle bi anda oturup ben resim yapayım dediklerinde böyle şeyler yapmıyorlar..resim yapmak bir süreç, bir yol..emin ol bu adamlar otursalar karşısına ne koyarsan koy veya akıllarına ne gelirse gelsin tıpkısının aynısını sana çizeceklerdir. bütün iyi ressamlar gibi fikret mualla'nın da gençlik yıllarındaki eksizlerine bakabilme fırsatımız olsa aslında kara kalemin, rönesans tipi gerçekçi resimlerin anasını ağlattıklarına eminim...

  • gkhT  (03.04.15 17:26:45) 
@yemrem, biz ne yeteneksiz milletmişiz dedin ya, bu iki resimden tüm milleti yargıladığını düşündüm diğerlerine göz atmadığını varsayarak. o yüzden o örneği verdim. adamın beğenmediğin iki resmini koyup bu yargıya varman çok da mantıklı değil. öyle değil mi?


  • u  (03.04.15 18:43:27 ~ 18:43:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.