[]

çok yavaş açılan pc

samsung ativ book 2 sahibiyim. windows 8.1 kurulu ve classic shell ile kullanıyorum. 1tb hafızanın yaklaşık 400 gb kısmı dolu. ms office, utorrent, spotify ve bikaç oyun var sadece. geri kalan hafıza da kitaplar, filmler vs ile dolu. antivirüs olarak da avast kullanıyorum. buna rağmen pc.nin açılıp kendine gelmesi 7-8 dk.yı buluyo. her hafta tarama yaptırıyorum virüs falan da yok gördüğüm kadarıyla. bu pc.nin böyle kabız çalışmasının sebebi ne olabilir? acil işim olduğunda delirtiyo çünkü. zaten pc.yi de acil işim olmadan açmıyorum desem yeridir. her lazım olduğunda keyfini beklemek zorunda kalınca iyice sinir oluyorum alete. hızlandırmak için ne yapabilirim?




 
yavaş açılan pc dedin ve birazdan buraya SSD önerileri gelecek =) -ki haklılar-

bi ctrl shift esc yapıp başlangıç ekranından gereksiz programları da kaldırın bi önce.
  • golan trevize  (03.04.15 12:57:09) 
ssd tak. cok uzun uzadıya anlatasım yok ama ssd takarsan 10 saniye de falan açılır o makine. bir de aletin biosuna bi bak fast boot diye bir şey varsa enable et.


  • hasansabbah  (03.04.15 12:59:34) 
not: bilgisayarım ingilizce, türkçe terimler nedir tam bilemiyorum aşağıya yarı türkçe yarı ingilizce yazıcam kusura bakmaç.

"windows tuşu + R" a bas, "msconfig" yaz gir. Services(servisler) kısmındaki uygulamalara bak saçma sapan hiç kullanmadığn bütün yazılımları kapat. Mesela samsung'un doldurduğu uygulamalar olabilir. (aşağıda "bütün windows hizmetlerini gizle" gibi bi buton olacak ona tıkla önce.) Bu listedekiler arka planda çalışan uygulamalar.

Startup(açılış) uygulamaları kısmı var, o task manager'ın içine taşınmış orada buton var tıklayınca açıyor zaten. Esas oradan da "açılışta çalışan uygulamalar"a bak işte sağ tuş tıklayıp "disable/engelle" vs diyip kapat. Bunlar çok önemli, mesela bende bir sürü adobe, office, quicktime, xbox360 controller vs şeyler var hepsini kapatmışım. Ha ekran kartı sürücüleri yazılımları vs kalsın bence(büyük ihtimalle renk profilini vs ayarlıyordur)
  • rodriguez2  (03.04.15 13:09:11 ~ 13:09:48) 
1 dakika olmadan masaüstünü görmen lazım. 7-8 dakikada kendine geliyorsa, çalıştır msconfig yapıp başlanguıç programlarını iptal et her şeyi, nvida ati, utorrent. TÜm şeyleri.

SOnra yine msconfigde services sekmesine gelip orda tüm windows hizmetlerini gizle deyip hepsini iptal edebilirsin. Hgatta bilgin varsa window hizmetlerini de iptal edebilirsin ama sorumn çıkarabilir. İnternette var hanhgisi ne işe yarıyor.

Sonra çerezler çok yük oluşturuyr olsa gerek. Bireysel ya da cccleanerla windows log, tarayıcı çerezleri temeizmek de işe yarabiliyor.

Ssd ile bir şey değişeceğini sanmıyorum. O kadar geç açılmaması lazım.
  • Cursed Chico  (03.04.15 14:27:00) 
Win 7 yi deneyebilirsin .


  • 1adam  (03.04.15 20:34:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.