[]

makyaj ürünleri sorusu

günaydın duyurucu kankilerim. ben normalde makyaj yapan biri değilim. günlük rutinim cilt temizleme, nemlendirme, rimel ve renkli parlatıcı sürmekten ibaret. anca düğün derneğe gittiğim taktirde bb krem, cc krem falan sürüyorum. hayatımda fondöteni falan yalnızca düğünümde sürdüm. cildim çok hassas ve alerjiye yatkın olduğu için korkuyorum kullanmaktan. ama artık ufaktan bi makyaj yapma isteği başladı bende. alıp evde deneye deneye yüzüme yakışanı bulayıp istiyorum. yine sadece düğün dernek için yapıcam günlükte kullanmıycam ama iyi bi setim olsun istiyorum.

gratiste the balm'ın voyage makyaj setini gördüm. 92.90'dan 72.90a düşmüş. bana göre çok fahiş fiyatlar ama tamamen doğalmış, cilde zarar vermezmiş diye cazip geldi.

şimdi ben bu seti alsam ne kadar zamanda değiştirmem gerekir. daha doğru düzgün kullanamadan bozulup atmam gerekir mi? yoksa 2-3 sene kullanılabilir mi böyle setler?

 
The balm drugstore markasidir yani cok saglikli degildir aslina bakarsan..eczanelerde satilan makyaj urunlerine bakabilirsin ya da mac kullanabilirsin benimde cildim hassastir ama mac iyi geliyor.


  • Esinsin  (03.04.15 10:57:14) 
açılınca +12 ya da +24 oluyorlar bu nedenle zaten alerjik olan cildinizi ömrü tükenmiş ürünle tehlikeye atmak bana cok mantıklı gelmedi. the balmın tamamen dogal oldugunu zannetmiyorum, eglenceli bir renkli kozmetik markası ama alerjen testlerini başarıyla geçmesi pek mümkün değil. bu anlamda en bilinen marka tabiki cliniq. bu nedenle düğün dernek zamanı mac gibi yerlerde makyajınızı yaptırmanız sanki daha pratik?


  • bordeaux  (03.04.15 10:58:49) 
Clinique bende sivilce yapti herkeste ayni olmuyor bende cok sasirmistim cok guvendigim halde..ne zaman sursem sivilce oldu bir daha denicem belki tesaduftur diye ama.


  • Esinsin  (03.04.15 11:06:46) 
Mace gidip tester isteyip deneyebilirsin zaten alerji hemen kendini gosteriyor.kucuk bir kaba koyup alin.


  • Esinsin  (03.04.15 11:07:53) 
doğal içerik kullanmakla doğal ürün aynı şey değil. the balm da doğal bir marka değil zaten. sadece cruelty free. yani içeriklerinde paraben de talc da bulunabiliyor. aynısı yves rocher için de geçerli mesela.

ürün almadan önce cruelty free, doğal hammadde, temiz içerik, ekolojik ürün vs nedir ne değildir bir araştırın.

bir de makyaj malzemelerinin (bakım ürünlerinin de) etiketlerinde kapağı açık kavanoz resmi olur. o kavanoz resminin üzerinde 6m 12 m gibi ibareler olur. o ibareler ürünün açılduıktan sonra kullanım ömrünü ay bazında söylerler. tüketim tarihlerine oradan bakabilirsiniz.
  • in pyjamas  (03.04.15 11:46:22 ~ 11:48:23) 
bence çok fazla bulaşma bu işe. ben az makyaj yaptığım halde bu aralar ondan bile kurtulmaya çalışıyorum. insan kendini makyajlı görmeye alışınca tersine alışmak çok zor oluyor. o yüzden cildinde renk düzensizlikleri vs. kapatmaya çalıştığın bir kusur yoksa hiç bulaşma.

tr'de hala bulunuyor mu bilmiyorum ama bare minerals markasına bakabilirsin. mineral makyaj üretiyorlar, bütün ürünleri toz halinde. iyi bir allık fırçası ve mac'ten fırça temizleme suyu alabilirsin. fırçaları temiz tutmak çok önemli.

hele alerjik ciltle drugstore markalarını kullanmanı hiç tavsiye etmem. la roche posay gibi bb krem, rimel gibi ürünleri de olan dermokozmetik markalarına bakabilirsin.
  • lily briscoe  (03.04.15 12:19:08) 
cildinizde kapatmak istediginiz cok belirgin kusurlar yoksa fondotene hic bulasmayin. bb cream yetiyor.

dogal minerallerden yaplan makyaj urunleri oluyor, onlari deneyebilirsiniz. ama balm'i ben de onermem. gratisten dogal pek bir sey bulamazsiniz muhtemelen.

zaten az makyaj yapiyormussunuz. su anki makyaj yapma hevesiniz kisa surede azalacaktir. (kendimden biliyorum:) o yuzden kaiteli ve az urun almaniz daha iyi olur.

kullanma suresi olarak goze kullanilanlar 6 ay,
yuze kullanilanlar 1 yil kadar kullanilabilir gibi kabataslak bir sure dusunebilirsiniz.

ha kullaninca bir sey olmuyor, ama kullanmamak daha iyi.
  • goldentitan  (03.04.15 12:52:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.