[]

through / thought / though

şu 3 kelimeyi hep karıştırıyorum. bir türlü olmadı. siz nasıl yaptınız?




 
sana yardımcı olayım, bir de thorough var. :)

bunları bir araya getirip ezberlemeye kalkarsanız işin içinden çıkamazsınız. anlamları ve kullanım yerleri farklı. cümle içinde kullana kullana pekişir sanırım.
  • lazpalle  (03.04.15 10:31:12) 
hiç karıştırmadım. ilk defa karıştıranı görüyorum.

birinde r var, diğerinde yok, öbüründe sonda t var. nesini karıştırıyorsun?
  • [silinmiş]  (03.04.15 10:32:18) 
@lazpalle teşekkür ederim, çok incesiniz. (:
@douchebag birinin anlamı diğerinin anlamıymış gibi karıştırıyorum.

  • goddar  (03.04.15 10:43:45) 
yazılış olarak değil okunuş olarak düşünün. telafuzları çok farklı oldukları için ayırt etmeniz daha kolay olur.

her üçü için de anlamlı, kısa bir cümle bulun. şarkı sözü falan gibi mesela. anlamı neydi diye takıldığınızda o cümleyi getirin aklınıza, ordan bulursunuz.
  • halanne  (03.04.15 11:30:43 ~ 19:28:26) 
öncelikle think thought thought olarak ezberleyip akla yerleştirmek diğerlerinden ayıracaktır. zaten think fiil olduğundan cümle içindeki kullanım yeri çok farklı, cümlede nerede olduğuna bakarak ayırt edilebilir.

through ve though un okunuşları çok farklı bir sözlükten okunuşlarını dinleyerek kelimeyi kafaya yerleştirmek daha kolay olabilir. bir de anlam olarak üçü de gerçekten çok farklı gelimeler. bikaç örnek cümleyle pekişir bence.
  • freya  (03.04.15 11:49:44) 
araya girmiş gibi olmak istemem ama ben de ascend ve descend'i karıştırırım hep, bana da tavsiye versenize :D


  • kivanc1  (03.04.15 11:50:00) 
sürekli yazmıştım zamanıda; şu, şudur; bu, budur diye.
öyle, öyle oturdu.

  • pangea  (03.04.15 12:18:55) 
bunları örnek cümlelerle çalışmaktan başka yolu yok, zamanla oturacak. bir de bunların cümledeki yerleri farklıdır, mesela through preposition olduğu için genelde through + isim olur. mesela through the tunnel, through the night gibi. başka kullanım şekilleri de var ama bu en sık kullanılanı.

thought'u sonuna t gelmesiyle ayırt edip bu karmaşıklığın dışında bırakabilirsin.

though ise cümlenin (veya cümle parçacığının) başında veya sonunda oluyor. bir 'although' tarzı kullanımı var, bir de cümlenin en sonuna geldiği kullanım var. bolca örnek oku.

bir de thorough ve trough var :))

@kivanc1, bu tarz karmaşıklıklar biraz etimoloji bilgisiyle aşılabilir. mesela ingilizcedeki de- ön ekinin anlamını öğrendiğin zaman, de- ile başlayan pek çok sözcüğü daha iyi anlarsın:
dictionary.reference.com
www.oxfordlearnersdictionaries.com
  • lily briscoe  (03.04.15 12:45:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.