[]

[İTALYA] Ne iş yapayım, hangi sektöre gireyim?

bir ithalat/ihracat firmasi kurarak tr'den bir seyler getirip satmak istiyorum.

Is modeli: tekstil ve ayakkabi olanlari turkiyede fason urettirmek kendi markamla, buraya gelince depoya mallari koy, anlastigin dukkanlara toptan mal dagit, e-ticaret sitesi ac oradan da sat, ileride de dukkan acip kendin sat.

sektorler (birbiriyle bagintisiz):

1) tekstil (giyim)
2) ayakkabi
3) bujiteri/taki/kuyumcu (gumus - altin)
4) oto yedek parca (alakaya gel)

bu sektorlerden hangisinin ugrasi daha azdir, artilari eksileri, baslangic bedelleri vs. her konuda fikir sahibi olanlarin yonlendirmesini bekliyorum.

* tekstil ve ayakkabida her sezon model kosturmacasi olacak sanirim, buraya gelen musteriler onun icin geliyorlar cunku. oto yedek parcada boyle bir sikinti yok, nasil baslamali? bu sektorleri taniyanlar, haydin el atin.

 
joker adama ihtiyaç varsa beni de al ab, kurtulayım bu lağım çukurundan. ingilizce de var :)


  • calmdown  (02.04.15 21:24:47 ~ 21:25:25) 
Madem anlattığın kafada bir iş yapacaksın halı işini niye düşünmüyorsun. Halının Avrupa'da çok gideri olacağına inanıyorum. Piyasası çok yok ama alıcısı genelde kazançlı kişiler. Ben bi araştır derim.


  • spektrum9000  (02.04.15 21:57:38) 
duyuruda bu sektörler hakkında, hele ki işin içinde italya olduğunda, sağlıklı bilgi verebilecek kimse olduğunu sanmıyorum. en fazla işte "AGA BENCE YAPMA YAA :))" tarzı fikirler gelecektir. moda devi olmak istemediğini varsayarsak, tekstil ve ayakkabıda kar-zarar durumu nasıl oluyor? italya'dakiyle aynı kalitede ama daha ucuza ürün satabileceksen, tekstil ve ayakkabı olabilir gibi. ama onun dışında yemez italyanlar bence onu. takı-kuyumcu hakkında hiçbir fikrim yok. oto yedek parça çok meşakkatli ve masraflı olur diye tahmin ediyorum. içlerinden en uygunu bana tekstil gibi geldi.

4-5 sene sonra kısfmetse hem italyan dili ve edebiyatı hem de lojistik diplomam olacak, eleman lazım olursa aklında bulunsun. ingilizcem de var. hemi de advanced. kuzey italya'da dağıtım işlerine bakarım. uçaktır kamyondur tırdır rapordur benden sorulur. euro truck simulator'ü de severim.
  • der meister  (02.04.15 22:07:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.