[]

gittigidiyorda satış yapan var mı

diyelim hobi olarak yaptıgım bi ürünü satmak istedim. buna fatura matura yapamayacaz. satış yapmam mümkün mü? adamlar benim neyime güvenecek? yolladıgım ürünü beğenmeyip geri yollarsa? hatta ürünü zedeleyip yollarsa?

not: daha önce internetten alışveriş yapmamış bir insan olarak soruyorum.


 
hacimli, çok sayıda satış yapmadığın sürece faturalandırma için endişelenmen gerekmiyor. Eğer ciddi bir dükkan gibi çalışırsan o zaman o konulara kafa yorman gerekli.

Daha önce yaptığın satışlardan aldığın yorumlara güveniliyor.

Yolladığın ürünü beğenmeyebilir ve geri yollayabilir. Ancak genel olarak sattığın bir ürünü birinin zedeleyip geri yollayacağına dair şüphen varsa, hiç girmemen gerekiyor birşey satma işine.
  • rygard  (02.04.15 18:38:08) 
sahibinden de ve gittigidiyor da güvenli ticaret var, adam ürünü alıyor para bunların kasada duruyor, 3 gün içinde onay verirse para hesabına geliyor, iade ederse parası geri dönüyor.

kargo seçeneğini hatırlamıyorum ama alıcı öder yaparsan kimse öyle bir şey yapmak istemez, kargo parası boşa gider.
  • sotw  (02.04.15 18:42:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.