[]

bankaların eft çakallığı

bu kadar da olmaz arkadaş insanların acil işlerinin olduklarını bildiklerinden nasılda soyuyor şerefsizler. Normalde eft ücreti 3,50 TL ama bunlar eft saati 17:30 da bittiğinden dolayı bu saate yakın ücrti 6-7 TLye çekiyorlar. Akbankta rastladım buna ne kadar çakal olduklarını anladım.




 
bilmediğiniz konu ile ilgili hırsız ithamı yapmış ve hakaret etmişsiniz. cevap hakkı doğuracak şekilde ithamda bulunduğunuz için soruya çevirdim.

bilgilendireyim.

öncelikle şunu söyleyeyim, bankaların eft'den ücret alıyor olmasına karşı çıkabilirsiniz, buna itiraz edip "soyguncular" diyebilirsiniz, buna bir lafım yok.

normalde siz çalıştığınız işyerinden saatte 10 lira alıyorsunuz diyelim. patron sizden fazla mesai için gece 1 saat daha kalmanızı istedi. fazla mesai ücretiniz %50 fazl olacaktır, fazla mesai yaptığınız her saat için %50 fazla ücret, yani 15 lira alacaksınız. peki siz şimdi soyguncu şerefsiz oldunuz mu? olmadınız. çünkü normal saatler dışında emek harcadınız.

aynen bu şekilde eft'nin de bir saati var. o saatler içinde de belli bir ücreti var. bunun fazlalığını tartışın. lakin siz acil veya değil, saatleri dışında bir iş yaptırıyorsanız, o işin maliyeti de fazla oluyor ve normalden fazla eft ücreti ödüyorsunuz. siz o saatte eft yapabilin diye operasyon merkezi fazla mesai yapıyor, öyle düşünün.
  • kibritsuyu  (02.04.15 16:26:21) 
bu saate yakın demiş yani 16:30- 17:00 gibi anladım ben eğer bu şekildeyse bariz soygun


  • sweeney  (02.04.15 16:33:51) 
16.30 17.00 gibi emri verip gün içerisinde geçmesini isterseniz gayet normal. banka sistemleri 5te kapanır normalde


  • argent dawn  (02.04.15 16:46:41) 
eft'nin fiks ücreti olmaz. yani miktara göre ücreti alınır. çemkirmeden önce detaylı bi şekilde anlatsaydın da çözüm bulsaydık keşke


  • ozdoganci  (02.04.15 16:49:17) 
Bilmediğiniz konuda itham etmemişsiniz, dedikleriniz tamamen doğru. Akbank operasyon merkezinin mesaisi 17:30'da bitiyor. Zaten 17:30'dan sonra eft yapılmaz. 17:30'dan önce yaptıkları işlem için de fazla mesai falan yapmıyorlar.


  • animalman  (02.04.15 16:54:22) 
peki ya alıcı bankanın operasyon merkezi?


  • kibritsuyu  (02.04.15 17:24:20) 
eft, şak diye karşıya para göndermek değildir. karşılıklı iki kurum arasında oluşan para aktarma işlemidir. sen saat 10'da gönderdin diye 5 dakkada başka bankada olacak diye şart yok, karşıdaki bankanın yoğunluğu, operasyon işleri falan felan bir sürü etken derken iş uzayabiliyor.

artı, çoğu kamu kurumu eft'lerini 5'e doğru yapar. misal elektirk, su vezneleri, gişelerini kapatıp hoppa eft'ye koşarlar. bunun oluşturacağı operasyon işlemini düşünürsek hacimsel olarak o saatler epey sıkışık oluyor dolayısıyla işlem saati gecikiyor.
  • ozdoganci  (02.04.15 17:45:45) 
bildiğim kadarı ile bankada ki para merkez bankasına teslim edileceği için (gecelik faize) gün sonuna yakın işlem yapılmaması için fiyatlar biraz daha yukarı çekilir,gelir gider dengesini bozmamak kasadaki parayı sabit tutmak için bundan dolayı gün sonu işlemleri daha maliyetli olur,gün sonu acil kredi alcak olsanız da daha yüksek faiz verirler mesela.


  • dilligaf  (02.04.15 17:45:52) 
burada bana "çemkirmek"ten bahseden arkadaşlar, saate bakmıyor musunuz? sizce mesai saati dışı mı bunlar, işiniz gücünüz muhalefet..
çakallıktan başka bir şey değil, bana sormuyorlar aynı gün olsun mu diye.
Bana kalırsa yarın olsun ancak daha 1,5 saat öncesinden fiyatı yükseltmeleri milletin zayıf yanını kullanmak değilde ne? aciliyet konusunda başka vatandaşları kast ettim. hayır mesai saati içindeyken bana fazla mesaiden bahseden insanın amacını hiç anlamıyorum.
  • six packsiz  (07.04.15 11:03:20) 
ayrıca aynı ücreti daha önce de gönderdim fiyat çok yüksek olmadıkça masraf artmıyor. mesela benim 3-5 tl vermem değil, mesele milleti enayi yerine koymaları.


  • six packsiz  (07.04.15 11:05:05) 
akbank eft saati 17:00 galiba.


  • dokuzonbeş  (07.04.15 11:06:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.