[]

Osmanlı dönemini anlatan kitaplar

Kısa bir yolculuğa çıkacağım. Okuması rahat, mümkünse osmanlı dönemini konu alan bir kitap okumak istiyorum. Yok o sultan, bu sultan hikayeleri değil. Okuyunca öğretici olabilecek bir roman olsun. Var mı önerileriniz?




 
orhan pamuk - benim adim kirmizi
masalsilik istersen ihsan oktay anar - amat. nazarimda kult bir romandir. 3 kere okudum.


pardon okumasi rahat kismini okumamisim. bunlar agir kacabilir.
  • baldur2  (02.04.15 14:37:17 ~ 14:39:56) 
ben de orhan pamuk - benim adim kirmizi olabilir mi diye düşünmüştüm baldur2, tam isabet oldu. onu alayım bari. teşekkürler.


  • dessy  (02.04.15 14:39:33) 
reha çamuroğlu- son yeniçeri baya akıcıdır


  • eleutheiros  (02.04.15 15:56:42) 
benim adım kırmızı +1
bir önceki duyurunda padişah portreleriyle ilgili soru sormuştun. osmanlı'da resim anlamında modern sanat ile geleneğin çatışmasını muazzam felsefi bir altyapıyla sunuyor. neden çok az padişahın gerçekten portresi yapılmış anlayacaksın :)

osmanli kulturu bir yana, ayni zamanda sadece resim degil, biraz anlamaya calisirsan genel olarak tum sanatsal alanlarda -ozellikle de edebiyat- yenilik ile gelenegin carpismasi konusunu cok guzel isliyor. orhan pamuk'un "nasil yazmali, kendi kulturumuzle yeni olani nasil harmanlamali?" sorusuna verdigi cevabi cok rahat bulabiliyoruz kitapta. şiddetle tavsiye ediyorum.

ek olarak: suskunlar - ihsan oktay anar
  • littlejack  (02.04.15 16:16:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.