[]

İşyerindeki insanlardan aşırı etkilenmek?

Merhaba, bu sorun beni hep çalıştığım yerlerden ayrılmaya itiyor. Etkilenmek derken iş arkadaşlarımın yaptıkları salaklıklar, söyledikleri laflar beni çok etkiliyor ve işi çok sevsem de artık oraya gidesim gelmiyor. Şu an paraya ihtiyacım olan bir dönemde olsam da ayrılmayı düşünüyorum yine, üstelik müdürüm benden çook memnunken.

Sizde de böyle mi? Yoksa bi salak ben miyim?


 
Senin işine etki etmediği sürece umursamamalısın. Ama senin çalışma sürecine etki ediyorsa bu konuda da gerekli uyarılarını yaparsın, anlamıyorlarsa da senden memnun olan müdürüne uygun bir dille iletirsin, gerisi yönetici kesimine kalmış.

İş hayatı özel hayat gibi değil. Özel hayatında istediğin insanları hayatına sokup çıkarmak senin keyfine kalmış. İş hayatında böyle bir şey mümkün değil.
  • osurdum  (02.04.15 12:02:50 ~ 12:03:39) 
bende de oldu. fakat önemsememek lazım, arkadaşlık etmezsin. selam verir geçersin.


  • rock n roll  (02.04.15 12:04:11) 
hazırda param var ama daha da biriktirmem lazım.


  • rivulet  (02.04.15 12:19:46) 
selam ver geç, içinden bol bol küfür et.


  • yemrem  (02.04.15 12:36:23) 
kendini onlardan daha dusuk statude goruyosun gibi geldi bana. esit ya da ustun oldugunu dusunsen koymazdi, bunlar da kim aq der gecerdin. ozsaygi ozguven konularina yogunlasabilirsin


  • joelskellington  (02.04.15 12:45:25) 
bu insanlar senin gibi düşünmeyebilir, yaşam tarzınız farklı olabilir, söyledikleri şeyler sana çok manasız gelebilir ama bunlar da hayata dair şeyler, tecrübe senin için. mesela entellektüel bir ortamdan çıkmışsın, böyle insanların olduğu bir ortama girmişsin dram yani resmen. ama katlanacaksın zor durumdaysan.


  • rock n roll  (02.04.15 12:46:08) 
bende aynı durumdayım. ama gel gör ki benim dışımdaki etkenler beni engelliyor (ev kredisi, aile, mali müşavirlik stajı)


  • dokuzonbeş  (02.04.15 13:09:44) 
@joelskeligto tam tersi


  • rivulet  (02.04.15 13:19:22) 
iş değilştirmek ancak insan kaynağı nispeten daha kaliteli olan bir firmaya geçerek mümkün olabiliyor, bu tarz yerlerde de rekabet çok bildiğiniz üzere. salaklık artı iyi niyet mi, salaklık artı kötü niyet mi, zeka ve kötü niyet mi hangisi sizin için daha katlanılır olabilir ona karar verin derim. zeka ve iyiniyetin birarada bulunduğu ütopik düzlemlere rastgelme olasılığı genelde çok düşük. ek olarak kulaklık kullanmanız mümkünse hayatınızı kurtarabilir :)


  • hana bi  (03.04.15 00:41:31) 
Müdürün senden memnun, bu kafa ve etkileşim olarak taktığın şahıslar senden üstün konumda değil ve sen bu sebeple işten ayrılmak istiyorsun?
Bence yanlış yaparsın.
Şunu denemelisin:
Bu kişilerle sadece iş gereği muhatap olacaksın, çok fazla özele/detaya girmeyeceksin, işin gerekliliklerini herkesin yapması gerektiğine hem sen, hem de onları inandıracaksın (davranışlarınla) ve yeri geldiği zaman da iki çift ters laf etmeyi bileceksin. Gediğine koymayı bileceksin.
  • gece lampulu  (03.04.15 00:50:50) 
müdür de aksine sürekli ekip olalım, geyik çevirelim derdinde. en sonunda ortamın huzurunu kaçıran ben olmak istemiyorum ama gerçekten tahammül edemiyorum. yine de en iyisi muhattap olmamak sanırım.


  • rivulet  (03.04.15 01:01:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.