[]

madem türksün göster ürksün (mü?)

sorum "ben türküm" diyenlere

türk olmak üstünlük müdür? türk olmak gurur duyulacak bir şey midir?

evet ise niçin?

hayır ise niçin?

 
değildir. hangi konuda diğer milletlerden üstünüz de bunu savunalım.


  • cokponcik  (02.04.15 11:41:45) 
Hayır.
Türkiye dışındaki her yerde Türkiye bildiğin Ortadoğu ülkesi olarak biliniyor. Hatta arap sanan var. Türk'leri bırak üstün görmeyi, 2. hatta 3. sınıf insan olara görüyor Batılılar.

  • himmet dayi  (02.04.15 11:43:52) 
türk olduğum için gurur duyuyorsam bunun tek sebebi başbuğ atatürk'tür. onun gibi bir yüce insana sahip olduğumuz içindir. atatürk'ü çıkardığımız zaman ise yani şu anda dünyanın en leş, rezil milleti ortaya çıkıyor maalesef.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (02.04.15 11:46:55) 
yaptığım iş dolayısıyla birçok milletten insanla bir araya geldim. Araplar ve Türkler dışında bu kadar sözüne sadık olmayan, ahlak, etik gibi kuralları tanımayan bencil başka bir millet görmedim.


  • pieta  (02.04.15 11:47:44) 
Hayir. Turk olmakla gurur duymuyorum ancak nefret de etmiyorum. Avrupali olsam da bu degismezdi

Hicbir onemi yok hangi milletten oldugumun olmamali da.

Ama insanimiz turk olmayi cok abartiyor. Sanki millet olarak cok kusursuzmusuz gibi tarihte cok iyi anilar birakmisiz gibi. Yalan.
  • halitkin  (02.04.15 11:48:36) 
Eğer Atatürk un hedeflediği yoldan şaşmasaydık evet dünya çapında çok saygın bi millet olabilirdik. En kötünün iyisi modunda olmamızın sebebi biziz (farkında olup bi araya gelip de gidişata dur diyemediğimiz için)

benceSi
  • indescribable  (02.04.15 11:49:07) 
Sadece Türk olmak için değil, her ırk için geçerli bu. Doğuştan gelen, seçemediğin hiçbir özelliğinle gurur duyamazsın ya da bunlardan utanamazsın; saçma olur. Sonradan edindiğin kazanımlarınla mutlu olabilirsin, bunlar gurur verici olabilir. Ama "herhangi bir ırka ait olmanın" gurur duyulacak ya da yerinecek bir tarafı yoktur.


  • pandispanya  (02.04.15 11:49:52 ~ 11:51:06) 
pandispanya +1

Gurur duymak için senin de son üründe doğrudan olmasa da emeğin olmalı. Türk/Arap/Adının Ahmet/Mehmet olması durumlari için böyle bir emek dolaylı yoldan bile mümkün değil. Atalarınla, şanlı tarih kavramı, gurur duymak da aynı şekilde anlamsız: Senin emeğin yok ortada; saygı duyabilirsin, iyi anabilirsin ama gurur duymak için bir nedenin yok.
  • zamanin otesinden gelen edit  (02.04.15 11:56:42) 
önemli olan insanlık. insan olmadıktan sonra hepsi boş iş.

ayrıca o laf da tamamen "büyük" kompleksler üzerine kurulmuş bence, yazık. ya da biri kafiye yaptım diye atmış ortaya, o zamandan beri pelesenk...
  • loveinaflipbook  (02.04.15 12:01:47) 
alman olmak bile gurur duyulacak bişey değildir dostum...


  • aeroflot  (02.04.15 12:04:53) 
yazar yazmaz yazan yazar'dan sonra kilitleyebilirmişiz başlığı. en doğrusunu yazmış.

ama almanlık öyle mi <3<3
  • brad pitt  (02.04.15 12:07:04) 
Hayır. Türk olmak bir tesadüftür. Gurur duymak kendi emeğin, çaban sonucu başardığın şeyler için hissedilir. Irk, milliyet, cinsiyet şans eseri doğuştan sahip olunan özelliklerdir.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (02.04.15 12:11:30) 
Kendim elde etmedigim bir vasifla gurur duymam.
Diger yandan da millet biraz icinde yetistigin kulturu ifade ediyor. Buradan bakinca da uzuluyorum. Genellemek istersem turkleri sunlari soylerdim sanirim: Disiplinsizlik, tembellik, adam kayirma, yumurta kapiya dayanana kadar bekleme, agresiflik, baskalarina saygi gostermeme, gosteris budalaligi, kendini oldugundan buyuk gorme, sosyal kurallara uyum saglamama, adamsendecilik(nasil yaziliyor bu?), onyargi, tedbirsizlik, suursuzluk... Turk denince bir cirpida sayabildigim kotu ozellikler.
Iyi? Misafirperverlik, merhamet baska da bir sey gelmedi aklima.
Yani topluma kapilip yasarsaniz, aileniz veya kendiniz ekstra bir caba harcamazsaniz bu kotu ozelliklerin hepsine sahip oluyorsunuz. Gozlemlerim bu yonde.
  • ay nov kung fu  (02.04.15 12:21:35 ~ 12:22:38) 
Tatlısu milliyetçisi olarak açıklıyorum.

Türk olmak üstünlük değildir. Çok gurur duyulacak bir şey de değildir. Hani tarihte ve dünyanın şekillenmesinde öyle ya da böyle payı olmuş bir köklü bir ırkın parçası olmak hoş. Fakat bu gururdan ziyade, antika bir ürün sahibi olmaktaki gibi bir hoşluk.

Kaldı ki şu anki halin içler acısı. Avrupada ve amerika'da seni arap olarak biliyorlar. Arap olmadığını düşünenler de "türklerin ahlaksızlığı pratik zeka sanması" ile başlayıp, daha birçok sebep de eklenince pislik insanlar olarak görüyorlar.

Ha Alman ya da Japon olsaydım gurur duyardım. Hani Japonlarda da biraz sapıklık var ama Alman olsaydım üstün ırkın derdim :p
  • nawar  (02.04.15 12:37:10) 
Türküm ama Türklüğün çok sikik bir şey olduğunu düşünüyorum, elimde olsa çok daha başka bir coğrafyada Türklükle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir yerde doğmak isterdim ama tesadüfler böyle bir kimlik sunmuş. Yapacak bir şey yok. Bu tesadüfi durumla ilgili gurur duyacak kadar aptal olmamalı insan ama bırakın kimliğine tabi olduğu ülkeyle/ırkla gurur duymayı, insanlar yaşadığı/doğduğu şehirle semtle gurur duyuyor amk.


  • angelus  (02.04.15 12:50:19) 
kimse bir milliyetten olmayı seçerek doğmuyor. dolayısıyla ne bir üstünlüktür ne de gurur duyulacak bir şey.


  • fayfim  (02.04.15 13:18:32) 
Türk olmamla gurur duyuyorum tabi ki. Anadilimi konuşuyor herkes. Her şey bize ait. TÜrk ordusu, Türk emniyeti, Türk toplumu. Yüzyıllardır sürekli bağımsız olan bir milletin ferdi olmak tabi ki gurur veriyor.


  • Cursed Chico  (02.04.15 14:12:45) 
Türk olmak üstünlük değildir. Ancak şu var ki, son birkaç yüzyılı saymazsak Türkler çok üstün özellikleri kazanmasını bilmiş (gerek askeri, gerek hukuki, gerek insanı) bir millet. Kendini ayırmış çağdaşı milletlerden. Kendilerinin yarattığı bir üstünlük var nihayetinde. Böyle bir millete mensup olmak güzel. Ben Türk olmaktan mutluyum. Seviyorum. Üstünlük olarak göremiyorum ama bir fark olarak görüyorum. Üstünlük olarak göremememin nedeni doğarken seçme şansımın olmamasıydı.

Özetle bir millet yaratılışta üstün olmasa da, yaşayışta üstünlük kazanabilir.


Edit: Aslında kültürel Türk Kültür Dairesinde olmayı kastediyorum. Bunun en basit örneği Sokollu Mehmed Paşa'dır. Türk değil. Anca en baba Türk'ün yapamayacağı devlet adamlığını bize yapmıştır. Mimar Sinan. Türk değildir. Ama mensup olduğ topluma neler kazandırmıştır. Damat Ferit gibi bir Türkle aynı kanı taşıyacağıma, Mimar sinan gibi bir Arnavutla aynı kanı taşımayı yeğlerim. Tabii böyle üstün adamları alıp, böyle güzel imkanlar tanımak da Türklerin meziyetidir.
  • evrenos gazi  (02.04.15 14:21:03 ~ 14:29:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.