[]

yahudi, ermeni, arap vs.

1)birini aşağılamak, itibarsızlaştırmak için ermeni, yahudi, arap, vs. diye itham edilme konusunda ne düşünüyorsunuz?

2)ermeniler, yahudiler, araplar vs gerçekten hakaret öznesi olacak kadar aşağılık mahlukatlar mı yoksa bunu hakaret olarak kullananlar mı yavşağın önde gidenleri?

3)kürtlük mevzusunu da aynı çerçevede değerlendirebilir miyiz?

not: düşüncelerinizi merak ediyorum, istediğiniz sorulara cevap verebilirsiniz

 
1) Irkçılık ve faşizm.
2) Hakaret olarak kullananlar yavşağın önde gideni.
3) Diğerlerinden bir farkı yok.
  • himmet dayi  (02.04.15 11:45:35) 
dünyadaki konumlarına bakarsak araplar dünyanın en aşağılık insanları. yahudiler ise en üstün ırk konumunda. ermeniler de boş beleş bir millet işte.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (02.04.15 11:49:55) 
1 ırkçılİK
2 ağır yavşak
3 evet
  • indescribable  (02.04.15 11:50:47) 
1. Aşağılamak ve itibarsızlaştırmak söylemlerinin hepsini uygunsuz görüyorum, söyleyen kişinin basit/sığ düşüce yapısında veya art niyetli olduğuna kanaat getiriyorum.

2. Söylemlerde haklılık payları varsa bile tüm ırka mal edilmemeli, içlerinde o tür davranmayanların da olduğu unutulmamalı. Eleştirinin kişiliğe/ırka vb yönelik değil davranışa/duruma yönelik yapılması gerekiyor.

3. Evet. Bütün insanlık için aynı çerçevede değerlendirilmeli.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (02.04.15 12:09:51) 
1) mide bulandırıcı. araplar, ermeniler, yahudiler hepsi tüm halklar kadar onurlu insanlar ve türkiyedeki bu ırkçılıktan çok rahatsızım.
2) hakaret olarak kullananlar yavşağın önde gideni.
3) evet.
  • nathanieltroy  (02.04.15 12:13:11) 
1. Cahillik ve ırkçılık. ayrı ayrı ya da birlikte olabilir.
2. Hakaret olarak kullanılması zavallıca.
3. Kürtlük de sayılır ama diğerlerinin aksine bu çoğu zaman gerçekten kürtlüğü aşağılamayı kasdetmekle ilgili.
  • phoenixboy  (02.04.15 14:05:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.