[]

krediyi bir gün geciktirme

dün ayın 1'i idi ve ödeme günüydü. aklıma hiç gelmedi. bugün yatırsam ne gibi eksileri olur? yani bir şeyler değişti mi? mesaj geldi. ek bi hesap açıp eğer ödenmezse direkt oradan ödüyorlar sanırım. bilgili arkadaş yönlendirebilirse çok sevinirim.




 
bir şey olmaz 1 günlük faiz işler, kredi tarihçenize de ufak bi çizik atılır o kadar. zararı olmaz. 1-2 ay geciktirirseniz o zaman yasal süreç başlatırlar.

(kimi banka kendisi gidip KMH açar oradan ödeyebilir o zaman bunlar olmaz ama KMH kullanmanızı teşvik etmiş olur)
  • 507  (02.04.15 10:37:25) 
1 günden bir şey olmaz. Benim unutup 5 gün sonra yatırdığım oluyor bazen. Hiç sıkıntı olmadı bugüne kadar. Hatta kredi puanım baya bi yükseldi son 3 yılda.


  • himmet dayi  (02.04.15 10:47:34) 
6-7 aydır gününde yatırıyordum da dün doğum günümdü ve arada kaynayıp gitmiş. unutmuşum. ayrıca kredi puanına nereden bakabilirim?


  • nemo problemo  (02.04.15 10:51:33) 
  • atary  (02.04.15 10:58:17) 
kredi puanınızı etkilemez. önceki ödemeleriniz de düzgün olduguna göre 1 günlük gecikme hiç sıkıntı yaratmaz. kredili mevduat hesabı da tanımlamış olabilirler, kredi taksidinizi oradan tahsil etmiş olabilir banka. öyle ise zaten 1 günlük gecikme de görünmeyecektir. sadece taksit tutarı kadar 1 günlük kredili mevduat hesabı faizi işler eğer ertesi gün bu hesabı kapatırsanız. kapatmazsanız günlük olarak faiz işlemeye devam edecektir.

özetle; hiç sıkıntı olmaz :)
  • orient blue  (02.04.15 11:55:29) 
bu konuda tecrübeli biri olarak görüş ifade etmeye gelmiştim ama hazır yazılmışı varmış.

+1 orient blue
  • yemrem  (02.04.15 12:33:48 ~ 12:34:02) 
genellikle bankalar kmh hesaptan otomatik kredi odemezler. kredi ile kredi odenmemesi gerektiginden. istisnalar varsa ben bilmiyorum. ancak tabiki internet subesinden kendiniz kmh tan krediye virman yapabilirsiniz bu durumda bir gunluk faiz isler.
borc tutari ne olursa olsun 10 tl veya 10000 tl, 1 gunluk gecikme kredi tarihcenize eksi olarak yansiyacaktir. bir defalik gecikmelerde tabiki sorun olmaz ama aliskanlik haline getirilmemesi gerekiyor, bankacilar sorgulamada gecikmeli odemeyi gorebiliyor ve kredi taleplerinizi bu dogrultuda yanitliyor.
kredi karti odemelerinizde ise mutlaka min. odeme tutarinin son odeme tarihinde yatirilmasi gerekiyor. kalan bakiye uzerinden faiz islemeye devam ediyor ancak kredi puaninizda gecikmeli odeme olarak gorunmuyor.
kisa bir bilgi daha; eger bir kredi kartini kisa bir sure kullanip daha sonra kullanmaya karar verirseniz mutlaka karti kullanima kapattirin. aksi halde 1 yil icerisinde kart aidati isletilebiliyor. ekstrenin elinize ulasmamasi halinde 50-60 tl lik kart aidatinin odenmemesi nedeniyle yasal takip islemi baslatiliyor ve siz bu durumdan cok gec haberdar olabiliyorsunuz.
cok karsilasilan durumlar oldugundan nacizane bilgi vermek istedim.
  • tari  (02.04.15 12:50:44) 
@tari

kmh'tan otomatik kredi taksidi tahsil eder sistem. zaten bu yüzden kmh tanımlıyorlar bireysel kredi alanlara. unutma durumunda kredi gecikmeye girmesin diye, en azından bir taksidi ödeyecek kadar limit tanımlıyorlar.

kredi kartlarının asgari tutarının ödenmesi ile ilgili olarak da şu notu belirteyim; evet asgariyi yatırdığınız zaman kart borcu gecikmeye girmez fakat bu da kredi puanı açısından olumsuz bir durumdur ve kkb sorgusunda asgari tutarın ödendiği görülebilir. yani mümkün olduğunca her zaman borcun tamamını ödeyin. eğer mümkün olmuyorsa asgari tutarın biraz üstünü ödeyin. tam olarak asgari tutarı ödemeyin.
  • orient blue  (02.04.15 14:33:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.