[]

kpss lisans-a'yı kazananlar hangi işleri yapıyor?

arkadaşlar merhaba,

kpss'ye girmeyi cidden düşünmeye başladım.

kpss lisans a grubunda iyi bir puan yapanlar ne gibi pozisyonlara geçiyorlar?

internetten araştırdım adamakıllı bir şey bulamadım.

ben mesela lisans a'ya gireceğim ama çalışacağım işin hesap, kitapla ilgisi olmasını da istemiyorum mesela.

bilgilerinizle beni aydınlatırsanız sevinirim.

 
uzman müfettiş filan ol... zilyon tane pozisyon var memurlar netten takip et hesapsız vardır ille aralarında. yüksek puan lazım ama, bazıları 28 yaşından küçük, yüksek lisans yapmış, yds 80 puan üzeri falan şart koyuyorlar.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (01.04.15 22:30:44) 
lisans aya gireceğim ama çalışacağım işin hesap kitapla işi olmasın :// böyle bişey pek mumkun değil.

ayrıca ne okuyosun/ne mezunusun?

@ o zaman gelir uzman yardımcılığı, müfettişlik, mali hizmetler uzman yardımcılığı, maliye uzman yardımcılığı falan bunları baştan eliyosun. hepsi hesap kitap çünkü.

vatandaşla ilişki kurulan aha şu kadro var diyebileğimiz bi kadro yok. farklı kurumlardan farklı ilanlar gelir. atıyorum x bakanlığı 10 kişi bilmenne uzman yardımcısı alır falan. onları takip ediceksin. bakıcaksın iş tanımında neler var. ama bu ilanlar için iyi puan ve iyi torpil lazımdır. yukarıda saydıklarımın haricinde bu ayrı ilanaçıkan kurumlar çok az kişi alırlar genelde.

mesela ilgöç uzman yardımcısı alıyodu içişleri bakanlığı. göçmenliktir vizedir vs bu işlere bakılacak bi pozisyondu. o sana uygun olabilir.
  • elorelia  (01.04.15 22:33:37 ~ 22:43:03) 
@elorelia

hocam harbiden hesap, kitapla uğraşmak istemiyorum. ben ingilizce işletme mezunuyum.

özel sektörde satış-pazarlama beni mutlu eder gibime geliyor, kalsın hocam hesap, kitap, mevzuat. istemiyorum, sıkıcı işler bunlar, karakterime ters. varsa eğer lisans-a'da şöyle güzel masa başı, vatandaşlarla ilişki kurduğun bir iş, ona talip olurum.
  • yassayf  (01.04.15 22:36:18) 
hesap bilmesen de yönetmelikleri adın gibi bileceksin kpss-a grubuyla bir yere yerleşeceksen. Zaten ne hesap ne mevzuat bilmeyeyim diyorsan öyle bir iş yok. Satış, pazarlamada bile devlette zilyon tane ihale işi olur onlarla uğraşırsın.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (01.04.15 22:48:29) 
Maliye, muhasebe, hukuk, iktisat bunları çok iyi bilmeden a kadrolar için herhangi bi devlet dairesinden içeri girmen mümkün değil


  • 1965  (01.04.15 23:25:18) 
tamam kpssde maliye, muhasebe, hukuk, iktisat gibi derslerin sınavına gireceğiz. Orada sorun yok. Onlara çalışmaya razıyım, ama yapacağım işin hesaplarla, kitaplarla olmasını çok istemiyorum.

devlet dairelerinde 100lerce poziyon açılmıyor mu, elbet bana uyan bir şey vardır diye düşünüyorum, bana bu konularda bir mentor lazım.
  • yassayf  (01.04.15 23:30:35) 
o zaman
kaymakamlık başta olmak üzere birkaç meslek var ama bunlar ışte alımları ne seviyede olur bunlar hep değişiyor kosgeb'de uzmanlık mesela aradıklarından die zannediyorum
Vergi müfettişliği
gelir uzmanlığı
sayıştay vs sana gelmeyecek meslekler
  • 1965  (01.04.15 23:35:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.