[]

Sarhoşlar uyurken kusabilirler mi?

Ya da uyuyakalmasına çok içmesi sebep olan kişiler sırtüstü uyuyakalıp kusup kendi kusmuklarında boğulabilirler mi?

Hatırlarsanız Breaking Bad'e uyuşturucu alan birinin kendi kusmuğunda boğulduğunu görmüştük. O günden beri uyumadan önce çok içmemeye çalışıyorum. Paranoyak oldum resmen. Doğru mu o olay?

Bilen biri açıklasın da rahat rahat sızabilelim lütfen.:(

 
evet sızıp kusabilir ve ölebilir


  • la noix  (01.04.15 22:07:10) 
Evet. Bu sebeple yan yattıklarından emin olunur uyurlarken. Ama bunun olması için şuur gidecek kadar alkollü olmak gerekiyor sanırım.


  • ay nov kung fu  (01.04.15 22:09:02) 
bi arkadaşım bu şekilde kusmuştu yanımda uyandırmıştık hemen.


  • ben de  (01.04.15 22:12:50) 
(bkz: kendi kusmuğunda boğulan sanatçılar) bir rock adeti...


  • mr fusion  (01.04.15 22:15:55) 
evet mümkün, önlem olarak eğer sarhoş birini yatıracaksanız, yan yatırıp sırtına da yastıkları doluşturuyorsunuz böylece arka üstü dönemiyor. yok siz yatacaksanız yatağınızı önceden hazırlayın


  • selam  (01.04.15 22:32:23) 
Oluyo tabi. Ben de son anda ayilip kendimi yuz ustu yere atmistim.


  • rayde  (01.04.15 22:32:56) 
sarhoş olmaya gerek yok. uyurken kusmak gayet mümkün. ama insan vücudu kusacağını anlayınca veya kusarken kendini uyandırıp kusma için uygun pozisyon aldırır. yani sırt üstü uyuyan adam kusacağı zaman uyanıp yan dönüp yere doğru eğilir. veya havasız kalınca beyin vücudu uyandırır, öksürtür, gerekeni yapar.

sarhoşken eğer beyniniz bunu yapamayacak kadar kendini kapatmışsa sırt üstü kusarken beyin alkolden dolayı şuursuz olacağı için vücudu yan çevirip pozisyon aldırtarak kusturamaz, boğulabilirsiniz. breaking bad'de olan da tam olarak budur, eroin etkisindeki hatun paralize olduğu için beyni onu uygun kusma pozisyonuna getirememiştir.

eğer mide bulanacak kadar çok içtiyseniz ama buna rağmen kafanız yerindeyse korkmayın, boğulmazsınız. uykumun en güzel yerinde, hem de içkilideğilken kaç kere boğazıma tükürük kaçarak uyandım, anında kalkıp öhüü öhüöhöö höököhköhköhöhö diye öksüre öksüre ayağa dikildim, kalkıp su içtim, kurtuldum. ama beynim beni atağa kaldıramayacak kadar paralize olsa ölür giderdim kendi tükürüğümle.
  • kibritsuyu  (02.04.15 15:13:51 ~ 15:14:57) 
gayet de kusulabilir ve ölünebilir. hatta ölmüşü var; (bkz: john bonham)


  • reso aga  (02.04.15 15:35:41) 
bkz jimi hendrix rahmetli


  • jimicik  (02.04.15 16:00:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.