[]

tokyo, hongkong, şangay, seul gitmiş olanlar, tavsiye ?

bu yaz temmuz sonu itibariyle 2-3 haftalığına bu yerlerden birine gitmek istiyorum. gitmiş olanlar varsa tavsiye niteliğinde nereye gitmemi önerebilir? bunlardan farklı uzak doğuda başka yerler tavsiye ederseniz o da olur.

tek başıma gidicem
20 gün civarında kalmayı planlıyorum
gitmişken etraftaki şehir/ülkeleri de görmek isterim. ulaşım kolay olmalı
kalacağım yerler genelde hostel veya airbnb tarzı pahalı olmayan yerler olmalı. 5 yıldız otelde kalamam :)

çok teşekkürler.

 
Şangay'a gittim geçen sene. Şehirde görülecek bazı belli başlı yerler var The Bund, Nanjing Road gibi. Ama en güzeli bu şehrin etrafındaki antik su şehirleri (git:www.chinahighlights.com ). Ben Zhouzhuang'a gitmiştim. Şu sitede de şehir ve etrafındaki atraksiyonlarla ilgili bilgi var; (git:www.travelchinaguide.com )


  • Thredith  (01.04.15 21:29:21) 
Ben yazın en sıcak ve felaket nemli ayında gitmemeni tavsiye ederim.Tokyo'da Ağustos ayında sıcaktan kafayı yiyorduk, pek keyifli olmuyor. O bölgeler için bana göre en güzel dönem eylül-ekim veya bahar ayları.


  • rabbititus  (01.04.15 21:41:31) 
20 gün kalınacaksa ve japonyaysa iyi para lazım. pahalı ülke. o kadar kalınacaksa bir kaç ay önceden internet üzerinden interrail gibi bir pass var ondan alıyorsunuz hızlı trenlere binebiliyorsunuz sınırsız. ondan alıp kyoto ve osaka'yı da görün derim. ben göremedim içimde kaldı. ama dediğim gibi para şart.


  • argent dawn  (01.04.15 22:04:33) 
seul'a gideceksen sana icon hotel'i öneririm. saraylara (tripadvisor'dan baktığında neden bahsettiğimi anlarsın) yürüme mesafesinde, metro istasyonu'na (anguk) çok yakın. karı koca budist bir aile işletiyor. ucuz bir otel'dir, çok candan davrandılar sağolsunlar. mutlaka tavsiye ederim.

seul'u de ayrıca öneririm. güzel tatlı bir şehirdi. eğer biraz para ayırabilirsen güney'inde jeju adası var, balayı adası diyorlar, uçakla 1 saat; oraya da gitmeni tavsiye ederim. ben mart ayında tek gitmiştim, bayağı soğuktu ama çok keyifliydi.

tokyo'ya gitmedim, giden arkadaşlarım çok beğendiklerini söylerler hep. ben osaka'ya, miyazaki'ye gitmiştim, huzurlu yerler buralar, oraları da mutlaka öneririm. kyoto'yu, nara'yı görürsün.

klişe ama uzakdoğunun hepsi ayrı bir güzel aslında. Malezya, singapur; hatta bazıları pek sevmezler ama hindistan. buraları da görmeni tavsiye ederim. Malezya'ya gidersen gece yataklı trenle kuala lumpur'dan singapur'a da gidebilirsin. yalnız yazın buralar nasıl olur bilmiyorum, muhtemelen korkunç sıcaktır, bunu da dikkate al.

şimdiden iyi yolculuklar
  • puc  (01.04.15 22:06:13 ~ 22:07:52) 
shanghai'da yaşadım, orayı boşver. beijing çok daha iyi bir seçenek.
saydığın diğer şehirler de güzel, bunlara singapur ve taipei'i de ekleyebilirsin.

  • lily briscoe  (01.04.15 23:25:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.