[]

Yakın arkadaşlık nereye kadar gider?

Size birtakım sorularım var.

Bir insana yakın arkadaşım demeniz için ne gerekir, yani kriterleriniz neler?
Kaç tane dostum dediğiniz tamamen güvendiğiniz insan var?
Bu insanlarla paylaşımınızın sınırı nedir?

Kısaca sıradan arkadaş, yakın arkadaş, dost kavramlarınızı örneklerle tanımlar mısınız?

 
Uzun bir süredir tanıdığım, başım sıkıştığında benim için elinden geleni yapacağını bildiğim benim de aynı durumda onun için yapmaktan çekinmeyeceğim, görüşmediğimiz konuşmadığımız zamanlarda eksikliğini hissettiğim özlediğim, herşeyi konuşup paylaşabileceğim kişiye dostum derim. Bu şekilde 1 arkadaşım var. Hayatımda ondan sakladığım konular 1 elin parmağını geçmez. Canım sıkılıyor evde yalnızım gelsene dediği için bi gecelik başka ilden yanına gitmişliğim var mesela.


  • hala mi ceren yahu  (01.04.15 20:32:29) 
4 kişi var sanırım.
onların da benim iyiliğimi istediklerine inandığım için öyleler. ama paylaşım da önemli tabi. sırlarımızı paylaşmadığımız kişiye dost diyemem.
sınırım da olaylara bakış açım sanırım. yaptığım şeyleri zaten gizlemem de bazen manyak manyak düşüncelere kapılıyorum. onları dinleyip hala benden vazgeçmiyolar.

yani arkadaş takılmaca, yakın arkadaş sorumluluk alma, dostluk ise ailenin önüne geçme benim için.
  • seksen9  (01.04.15 20:38:54) 
hiç kimseyle her şeyimi paylasamam. mesela bi arkadasımla yogunlukla gonul/insan işlerini konusurum, digeriyle aile meselelerini daha rahat konusurum. hiç kimseyle %100 paylasım yapamayacagım icin dostluk tanımım da bunla dogru orantılı degil. bi derdim ya da durumum oldugunda elinden geleni yapacagını bildigim insan dosttur. ama malesef egoyla ilgili sorunlarım var benim, en yakın dostluklarda bile ego savası olmaya baslıyor o zaman sinirleniyorum uzaklasıyorum.


  • art vandaley  (01.04.15 20:54:22 ~ 20:54:46) 
Uzun süredir tanidigim, genel dusuncelerimizin benzer cercevede oldugu, her seyimi konusabildigim, zor zamanlarimda yanimda olacak kisiye derim. Bunlar geldi aklima simdilik.
1 tane.
10 uzerınden 9
  • yuzır  (01.04.15 21:16:58) 
Aman beni yanlış anlar diye düşünmeden pervasızca eleştirebildiğim, aklıma geleni söyleyebildiğim kişi yakın arkadaşımdır. Yakın arkadaşlarla politik olunmaz.


  • wish i could find a way to disappear  (02.04.15 00:17:08) 
- Yaninda hicbir role girmedigin arkadas yakin arkadastir. Kimse "ben kimsenin yaninda role girmiyorum" demesin.
- 1
- Henuz o sinira gelmedik, siniri test etmem lazim cevap vermek icin. Belki de bu konuda olculu davrandigimiz icin sinira dayanmadik.

"Dost" denen seye I don't believe. Cunku hicbir dostulugun bir noktada bozulmyacaginin garantisi yok. Tecrube.
  • delifaruk  (02.04.15 00:26:10 ~ 00:26:27) 
Evet çok sağlam dostluklar bile zaman içinde zedelenebiliyor
Şöyle bir düşündüm de on senede bir falan en hakiki dostum bir başkası olmuş oluyor bu konuda kimsenin bir suçu yok zaman şartlar iş güç mesafe vs seni alıp başka bir limana itebiliyor
Şimdiki has dostum irkekti çok kral adamdı ama bana posta koydu hiç yapmazdı böyle şeyler sanırım benim miadım doldu onun periyodunda ühüü tostum sana sahip sesleniyom geri dön emreciiğiim :D
  • esmeralda  (02.04.15 02:13:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.