[]

portakal suyu ve kilo

meyveler cok sekerli diyorlar. birkac meyveyi kucuk boy bardakta icebiliyoruz. iyi de dogal seker degil mi bu? seviyorum soguk portakal suyunu. kilo yapar mi bana?




 
Uc dort gunde bir iciyorum.


  • pinkpeony  (01.04.15 16:41:23) 
yapmaz. Onu yeme bunu yeme? ne yiyeceksin?.

Çok abarttılar son senelerde, yok doğal şekeri yok meyve yeme vs vs.

Ne kadar yiyosan ona göre hareket edeceksin, temel prensip bu.

Her düzenli yarım saat yürüsen hiç bir şey olmaz.
  • yatagants  (01.04.15 16:43:50) 
doğal şeker kilo yapmıyor muymuş?


  • zgrydn  (01.04.15 16:46:02) 
yapmaz kilo. dogal sekerden bir sey olmaz. cikolata, kola, kek, mek abur cubur bunlar kilo aldirir.


  • baldur2  (01.04.15 16:51:53) 
Yapar. Normalde 10 portakal yiyemezsin ama 10 portakalin kalorisini o şekilde alabilirsin. Lifleri de önemli. Onları çöpe atmamak gerekiyor.


  • Lim5  (01.04.15 16:53:38) 
Doğal şeker yapay şeker diye bişey yok. Glukoz var fruktoz var. Ikisi de kilo yapar. Farklı şekilde yapar ama yapar. @angelus'u dinle.


  • harzem  (01.04.15 16:54:04 ~ 16:55:27) 
Meyve şekeri fruktoz tabanlı bir şekerdir, yani vücut tarafından kullanılmaz. O nedenle direkt karaciğere gönderilip yağ dokusu oluşturur. Onun dışında bağırsak florasını bozduğu için ishal gibi şişkinlik gibi problemlere neden olur. Ayrıca, meyve suyu glisemik indeksi yüksek bir ürün olduğu için hızla insülin salınımına, o da mevcut yağ yakım protokolünü durdurup yağlanmaya neden olmaktadır. Bununla birlikte, sonrasında düşen kan şekeriyle birlikte reaktif hipoglisemiye neden olur ki bu da daha çok yemek yeme hissinin oluşmasına yol açar. Vücudun kullandığı karbonhidrat yapılı şeker kaynağı glikozdur. Vücut her zaman glikozu tercih eder. Fruktozun vücutta yaptığı tahribat alkolün yaptığı ile aynıdır. Ayrıca doğal şeker diye bir şeker de yoktur şeker şekerdir.


  • angelus  (01.04.15 16:54:58) 
meyvesuyunu bırakalı 2 sene falan oluyor benim. meyvesuyu yararlı birşey değil. onu içeceğine meyveyi ye ondan bir tık daha iyi. tabi abartmamak şartıyla.


  • sta  (01.04.15 16:55:57 ~ 16:57:00) 
Ekleme: Fruktoz insülin direncini tetikliyor, bunu biliyoruz. Kilo getireceği bir gerçek.

Bunun dışında insulin direnci için değil ama yüksek tansiyon şöyle bir makale var. Burada meyve şekeri ve yüksek fruktozlu mısır şurubu ile de deney yapmışlar. Sonuçta yüksek fruktoz içeren şurup tansiyonu yukseltirken meyve yukseltmemis. Yüksek denmesi miktardan değil, % olarak. Sonuçta fruktoza rağmen meyvelerin etkilememesinin sebebini glukoz/fruktoz oranı olduğuna karar vermişler. Vücutta her şeyin o da aynı molekül bu da aynı molekül diye işlemediği zamanlar var. m.openheart.bmj.com
  • Lim5  (01.04.15 17:08:38) 
yapar ama hayvan gibi yersen. ölçüsünde kalmak şartıyla yağ, şeker alınması lazım. vücut istiyor. ayrıca portakal suyunu çok içersen miden maffolur, mahfolur, mahfi eğilmez.


  • ozdoganci  (01.04.15 17:30:55) 
ozdoganci ölçüsünde kalınması şartıyla yağ şeker alınması gerekiyor demiş de evet yağ alınması şart ama şeker alınmasına gerek yok.


  • sta  (01.04.15 17:51:46) 
ya merak ediyorum burdaki bazi tipler, siz ne yiyosunuz?
meyve suyunu 2 sene once birakmis, sanki sigarayi birakti ovune ovune anlatiyor. sorsam eczane eczane gezip vitamin drajesi topluyodur eksigi kapatmak için. ama meyve suyu içmez çünkü şekerli :// şeker kilo yapar hem de sağlıksız :// süt kemikleri eritiyor içme :// et yeme hayvanlar ölüyor :// tereyağ mı ıyy kolesterol :///

sağlıklı beslenme taraftarıyım, cips yemem, aburcubur yemem, fast food yemem ama meyve, et sut yumurta vs vs gibi temel besin kaynaklari icin boyle "ay çok zararlııı bn ymyrm" diye ortalıkta gezenlere acayip uyuzum. yeni turediler bi de.

şeker şeker diye öldünüz, kimse çıkıp duble kaymakli kadayif yiym mi demiyor, meyve diyor meyve. yaşınız genç, şeker hastası değilseniz 4 tane portakalın şekerini hesaplayana kadar kıçınızı kaldırıp iki adım yürüseniz ya.
  • littlejack  (01.04.15 18:12:58) 
@littlejack Meyve ile meyve suyu farklı şeyler. Meyve dengeli ve yeterli beslenmek için olmazsa olmazlardan birisi. İçinde bir sürü ise yarar madde var, sadece şeker ve vitamin de değil. Bahsedilen meyve suyu.


  • Lim5  (01.04.15 18:20:47) 
littlejack sen o küçük beynini yorma boşver. allam ya yok eczane eczane gezip vitamin alıyormuşum da yok bilmem neymiş de.
hiç öyle şeylere ihtiyacım yok bütün vitaminlerim herşeyim son derece normal. et de yiyorum tereyağ da yiyorum süt de içiyorum çünkü dediklerin sağlıklı şeyler. ama meyvesuyunun sağlıklı bir tarafı yok. meyveyle meyvesuyunu karıştırma aç oku öğren azcık da sonra gel bik bik konuş.

  • sta  (01.04.15 18:28:03) 
sta, haklısın bro. vücut kendi şekerini üretiyor, dışarıdan aldığımz her şeker fazlasan. ama zıpır bi çocuk düşün ne kadar enerjiye aç, takviye için gerekiyo bazen


  • ozdoganci  (01.04.15 23:50:22) 
ya adam belki yuzde yuz meyve suyu icecek? littlejack arti 1. yiyecek bir sey kalmadi anasini satayim.


  • baldur2  (02.04.15 03:36:42) 
baldur2 zaten dediğimiz yüzde yüz meyvesuyu olanlar. kutu meyvesularından bahsetmiyoruz bile


  • sta  (02.04.15 03:37:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.