[]

Excel de carilerin yanına stok kodlarını getirmek...

Selamlar;
1258 adet carinin yanına 83 tane kodu getirmek istiyorum.
Cari
a
b
c
d

Stok Kodları
w
x
y
z


buna göre a carisinin yanında w,x,y,z olsun, sonra b nin yanında tamamı olsun istiyorum. makro dışında bildiğiniz birşey varsa o da olabilir.

 
Bu carilere ait ürünlerin listesi mi olacak,

Ör: Ülker carisinin altına Çamlıca, Biskrem vs.
Eti nin altına Cin, Pop kek vs. mi gelecek?
  • bisi sorcam  (01.04.15 11:25:04) 
a sütununda 1,83 arası a carisi olacak, yanında da tüm kodlar olacak.
b carisi a84,a167 arasında olacak yine aynı kodlar baştan sona yanında yer alacak, böyle böyle 1258*83 serisini tamamlanana kadar sürecek, çok uzun olmasa tek tek yapardım da 1258 cari çok yav.

Kısacası satış yaptığım carilerin yanına tüm kodlarım gelecek.
  • celik comak  (01.04.15 11:29:18 ~ 11:30:00) 
Şöyle yapacaksın: ilk 83 veriyi yazacaksın diyelim ki B1'den B83'e kadar yazdın. Sonra B84'e gelip; =B1 yazıp onaylayacaksın. Sonra B84 hücresini kopyaladıktan sonra B85:B104414 arasını kadar seçip yapıştıracaksın.

edit: son olarak o hücrelerde formül yerine veri olması için B sütununu tepeden seçtikten sonra kopyalayıp Özel Yapıştır menüsünden 'Değerleri' seçeneğini seçerek onaylayın.
  • himmet dayi  (01.04.15 11:39:32 ~ 11:44:44) 
dayı, çok mantıklı. teşekkür ederim.


  • celik comak  (01.04.15 11:48:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.